- Sjokkerende

Doptatte Aham Okekes lagkamerater er rystet.

(Dagbladet.no): Norges stafettlag i EM i Göteborg er i sjokk etter at Aham Okeke i formiddag innrømmet dopingbruk. Norgesmester på 100 meter, Martin Rypdal, sier at nyheten slo ned som en bombe i sprintleiren.

- Det er sjokkerende. Som lyn fra klar himmel, sier Rypdal til Dagbladet.no, til tross for at Okeke to ganger tidligere er dømt for å ha brukt ulovlige midler.

Skal prate ut

Senere i dag skal stafettlaget ha et møte med landslagsledelsen og snakke ut om det som er skjedd.

- Vi skal prate om det i dag, og forsøke å legge det bak oss. Det er ikke heldigvis ikke så ofte lagkamerater blir tatt for doping, men det er ekstra kjedelig, sier Rypdal.

Med Okeke ute kommer stafettlaget nå til å bestå av Rypdal, John Ertzgaard, Andreas Christiansen og Christian Mogstad.

- Laget er betydelig svakere, men det er positivt at unggutta får sjansen i et mesterskap. Det er viktig nå å markere at vi stiller et lag med unge, ferske og fremadstormende gutter, selv om vi ikke hevder oss like bra som vi kunne gjort.

- Kunne nådd finalen

DOPINGTATT: Aham Okeke la alle kortene på bordet og innrømte at han hadde fått testosteron-tabletter av en lege på dagens pressekonferase på Ullevaal. Til venstre generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor. Foto: SCANPIX
DOPINGTATT: Aham Okeke la alle kortene på bordet og innrømte at han hadde fått testosteron-tabletter av en lege på dagens pressekonferase på Ullevaal. Til venstre generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hvor langt kunne dere nådd med Okeke på laget?

- Jeg tror vi kunne nådd finalen med Aham på laget, vi er dårligere uten ham. Nå ser det vanskelig ut. Jeg tror ikke engang vi ville sendt noe stafettlag til EM om vi visste at Aham ikke skulle være med. Men jeg håper ikke det er aktuelt å trekke laget, sier Rypdal.

Christian Mogstad tror imidlertid ikke laget svekkes nevneverdig i Okekes fravær.

- Vi har to gode reserver. Både jeg og Andreas (Christiansen) har bevist at vi har formen inne. Vi kan løpe under 10.60 på 100 meter, så laget svekkes ikke så mye, sier han.

- Sjokkerende
<B>RYSTET:</B> Norgesmesteren på 100 meter, Martin Rypdal, er sjokkert over meldingen om Aham Okekes positive dopingprøve.