- Sjokkerende

Supportere som protesterte mot eierne. Supportere som sloss mot hverandre. Og 2-1-tap for Brighton: - Sjokkerende, sier Manchester United-legenden Paul Scholes om sesongstarten til klubben.

ÅPNET MED TAP: Cristiano Ronaldo og Manchester United hadde en dårlig søndag på jobb. Foto: NTB
ÅPNET MED TAP: Cristiano Ronaldo og Manchester United hadde en dårlig søndag på jobb. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Brighton 1-2

MANCHESTER (Dagbladet): Manager Erik ten Hag kunne ikke fått en verre start i går.

Heller ikke Cristiano Ronaldo kunne redde laget da han kom inn etter 53 minutter. Det ville vært den perfekte historien etter en turbulent uke. Men Brighton vant 2-1, og Old Trafford er rammet av en begynnende storm.

«Can we play you every week», sang Brighton-fansen. Og henvendte seg til ten Hag:

«You're getting sacked in the morning.»

KRITISK: Tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes. Foto: NTB
KRITISK: Tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes. Foto: NTB Vis mer

På engelsk TV - nærmere bestemt Premier League Productions - var den tidligere United-spilleren Paul Scholes rystet over det han så.

- Det var en sjokkerende start for Manchester United, og første omgang var virkelig kaotisk. Tegnene var der allerede de første minuttene. Dette kom til å bli ille, sier Scholes, som spilte i United fra 1993 til 2013.

Pascal Gross sørget for 1-0 og 2-0 til Brighton før pause. Alexis Mac Allister ble kreditert for selvmål i andre omgang.

BRIGHTON-BRAGD: Pascal Gross ble kampens store mann med to mål. Foto: NTB
BRIGHTON-BRAGD: Pascal Gross ble kampens store mann med to mål. Foto: NTB Vis mer

Både Scholes og ekspertkollega på Sky Sports, Roy Keane, tok for seg to navngitte United-spillere, Scott McTominay og Fred.

- McTominay prøvde å ta med seg ballen når han hadde Marcus Rashford og Jadon Sancho foran seg. Latterlig, sier Scholes.

- Kvaliteten på midtbanen var virkelig dårlig. Å løpe med ballen framfor å sentre er latterlig. Fred eller McTominay ... Erik ten Hag kan bare spille med en av dem. Selv dette er trolig for mange.

SLAKTES: Midtbanespiller Scott McTominay. Foto: NTB
SLAKTES: Midtbanespiller Scott McTominay. Foto: NTB Vis mer

Heller ikke Sky Sports' Roy Keane gir de to profilene støtte:

- Avgjørelsene som blir tatt og fotballintelligensen - spesielt fra Fred - er ikke god nok. Jeg har sagt det lenge: Fred og McTominay er ikke gode nok. De vil ikke få Manchester United til å konkurrere om en topplassering. Vi har sett det uke etter uke. De er ikke i stand til det, sier Keane.

Da TV-kameraene zoomet inn Ronaldo som kom innpå åtte minutter etter pause, uttalte Keane sarkastisk: «Jeg er glad han ikke dro tidlig.»

Meldingen var myntet på det som skjedde i forbindelse med Rayo Vallecano-kampen for en drøy uke siden. Da dro flere spillere hjem før slutt, noe ten Hag omtalte som «uakseptabelt».

DAILY STAR: Mens Erling Braut Haaland og Manchester City hylles, får Cristiano Ronaldo og Manchester United kjørt seg i avisene i dag.
DAILY STAR: Mens Erling Braut Haaland og Manchester City hylles, får Cristiano Ronaldo og Manchester United kjørt seg i avisene i dag. Vis mer

Avisene er kritiske og tegner en bilde av en råtten klubb der all storhet, mystikk og eleganse har forsvunnet. Keane mener spillerne løper for lite.

- Jeg ser ingen personligheter og karakterer utpå der. Harry Maguire sier det var et «mareritt». Vel, da er det opp til han og spillerne å gjøre noe med det.

Atmosfæren på Old Trafford utviklet seg til å bli giftig. Supporterbutikken måtte stenge før avspark fordi rundt tusen personer protesterte mot eierfamilien Glazer.

NEDTUR: Eier Avram Glazer (i midten) fikk ingen hyggelig sportslig opplevelse på Old Tafford. Foto: NTB
NEDTUR: Eier Avram Glazer (i midten) fikk ingen hyggelig sportslig opplevelse på Old Tafford. Foto: NTB Vis mer

Protestene fant sted foran styreleder Avram Glazer. Dette var den tredje kampen på tre år han besøkte.

- Det var uakseptabelt å overrekke denne troppen til ten Hag. Realitetene har slått til. Det er på tide at Glazer-familien selger seg ut, sier klubbikonet Gary Neville.

Bilder viser slåsskamper mellom United-supportere inne på Old Trafford. Harmonien hos den tidligere giganten i europeisk fotball er borte.

AMPERT: Manchester United-fansen begynte å slåss seg imellom inne på Old Trafford. Foto: NTB
AMPERT: Manchester United-fansen begynte å slåss seg imellom inne på Old Trafford. Foto: NTB Vis mer

Manager Erik ten Hag sparte ikke på konfekten etterpå:

- Vi har en helvetes jobb foran oss. Vi må jobbe virkelig hardt, analysere og komme oss videre.

Han erkjenner at selvtilliten i gruppa ikke er på topp:

- Jeg kan forstå det etter forrige sesong. Men det er ingen grunn til det. Dette er gode spillere. Det har de vist mange ganger tidligere. Og de kommer til å gjøre det igjen.

UNNSKYLD: Manchester Uniteds stjernespiller var alt annet enn fornøyd etter tapet for Everton lørdag 9. april. Nå beklager han utbruddet sitt. Video: Youtube / Direktesport / Red Bull Vis mer

Lørdag venter Brentford borte. Et nytt tap der og giften vil spre seg.

- Klubben har riktig manager, men feil tropp og eiere, skriver kommentator Henry Winter i The Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer