Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tenåringssensasjonen alle snakker om

Sjokkerer: - Neste generasjons Ronaldo mot Messi

Cristiano Ronaldo har scoret ett mål på 270 minutter i Champions League. Erling Braut Haaland står med seks mål på 196 minutter. Nå krever Manchester United-fansen at Ole Gunnar Solskjær henter landsmannen til Old Trafford.

HERJER: Erling Braut Haaland er Champions League-toppscorer etter to nye mål i går, som samtidig var Napolis to første baklengs i turneringen. Foto:   REUTERS/Leonhard Foeger
HERJER: Erling Braut Haaland er Champions League-toppscorer etter to nye mål i går, som samtidig var Napolis to første baklengs i turneringen. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

Å snakke ned Erling Braut Haalands ekstraordinære scoringsantall denne høsten, fordi han spiller i Østerrike, gir ikke lenger mening så lenge han også bøtter inn på det aller øverste nivået - i Champions League.

Der er han nå toppscorer med seks mål på tre kamper, foran Robert Lewandowski (fem mål), Raheem Sterling, Harry Kane, Serge Gnabry og Mislav Orsic (fire mål). Bak der igjen følger spillere som Kylian Mbappé og Mohamed Salah på tre mål, Sergio Agüero og Luis Suárez på to mål, mens Cristiano Ronaldo og Lionel Messi står med ett hver.

Dette har Braut Haaland klart med færre spilte minutter enn de fleste andre toppscorerne. Grunnet skaden han har slitt med, har den norske 19-åringen scoret sine seks Champions League-mål på bare 196 minutter. Til sammenlikning har Lewandoski, Kane, Salah og Ronaldo spilt 270 minutter, som altså tilsvarer nesten en kamp mer enn rogalendingen.

INGEN OVER: Ingen scorer mer enn Erling Braut Haaland i Champions League. Video: Viasat Vis mer

I tillegg har Braut Haaland - i kraft av å spille på et tredjeseedet lag - møtt bedre lag enn majoriteten av de andre toppscorerne.

Liverpool er tross alt regjerende Champions League-vinnere, mens Napoli bare har sluppet inn to mål i turneringen. Begge de to baklengsmålene som det italienske storlaget har fått imot, er signert Braut Haaland.

Og Genk, som rogalendingen debuterte med hat trick mot, klarte tross alt 0-0 mot Napoli i den påfølgende kampen.

- Erling Braut Haaland er tenåringssensasjonen alle snakker om, skriver mektige CNN.

Ingen har tidligere debutert med seks scoringer på de tre første Champions League-kampene, ifølge Opta, og det klarte Haaland attpåtil på bare 196 spilte minutter.

Bare Karim Benzema har klart å score i sine tre første Champions League-kamper som tenåring tidligere, men den nåværende Real Madrid-spissen kan ikke matche Haalands seks nettkjenninger.

Sammenliknes med Ronaldo og Messi

Den italienske sportsjournalisten, forfatteren og programlederen Gabriele Marcotti er mektig imponert over det han så nordmannen utrette med to nye scoringer mot Napoli i går kveld.

Han lanserer Erling Braut Haaland og det franske fotballvidunderet Kylian Mbappé som potensielle arvtakere til Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

SINT HAALAND: To scoringer og toppscorer i Champions League, allikevel var Braut Haaland alt annet enn fornøyd etter kampen. Video: Viasat Vis mer

- Jeg har ikke lyst til å gjøre for mye ut av det allerede, men ville det ikke vært kult om Erling mot Kylian var neste generasjons Cristiano mot Leo, skriver Marcotti på Twitter, men presiserer samtidig at ingenting kan matche Ronaldo og Messi.

Mbappé, som blant annet er den yngste til å score i en VM-finale etter Pelé og allerede er en superstjerne i PSG, er født 20. desember 1998 - for øvrig tre dager etter Martin Ødegaard - mens Erling Braut Haaland er født 21. juli 2000.

Desperate etter å hente Haaland

Marcottis sammenlikning og spådom sier mye om Braut Haalands unike status i Fotball-Europa akkurat nå. De fleste storklubbene ligger langflate etter nordmannen, deriblant Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

- Solskjær, som har vært Haalands trener tidligere i Molde, har bekreftet at han jakter en ny spiss i overgangsvinduet i januar, skriver Manchester Evening News.

TAR BALLEN: Dommer har akkurat pekt på straffemerket, Erling Braut Haaland vet hva han skal. VIdeo: Viasat Vis mer

- Manchester United-fansen er desperate etter å få Haaland til å gjenforenes med Solskjær på Old Trafford etter en ny enestående prestasjon, skriver avisa videre.

Der mange har advart Solskjær mot å hente nordmenn til Manchester United, etter at de norske signeringene samlet sett ikke slo til i forrige Premier League-opphold i Cardiff, har han nå fansen i ryggen for å hente Braut Haaland til Old Trafford.

Utfordringen til Solskjær ligger ikke i å overbevise klubben, men heller å overbevise Haaland til å velge det sårede rovdyret Manchester United i kamp mot gigantklubber som Barcelona og Real Madrid, som også skal være interessert i å hente den norske 19-åringen.

Knuser rekorder

For sønnen til Alf Inge Haaland sprenger stadig nye rekorder.

Gutten som bare 17 år gammel scoret fire mål på 20 minutter borte mot Brann - som før det litt lange kvarteret mot Braut Haaland bare hadde sluppet inn fem mål på 14 kamper.

Gutten som 18 år gammel banket inn ni mål i én og samme kamp i U20-VM og ble mesterskapets suverene toppscorer, hele fem mål mer enn nestemann på lista.

Gutten som har scoret flest mål i europeisk klubbfotball denne sesongen.

Gutten som scoret hat trick i Champions League-debuten i høst.

Gutten som er den yngste gjennom alle tider som har scoret tre mål i en Champions League-kamp før pause, helt siden turneringen og dens forgjenger startet i 1955.

Gutten som i går ble den første til å score seks mål i løpet av de tre første kampene i verdens gjeveste klubbturnering.

Til sammenlikning behøvde Messi 17 kamper og Ronaldo 32 kamper for å score seks mål i Champions League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media