Tour de Ski

Sjokkerer alle: - Jævligste jeg har opplevd

Amerikanerens stunt rystet alle.

SJOKKERTE: Ben Ogdens rykk overrumplet fullstendig konkurrentene. Foto Viaplay
SJOKKERTE: Ben Ogdens rykk overrumplet fullstendig konkurrentene. Foto Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Amerikanske Ben Ogden sjokkerte alle i dagens sprintsemifinale.

22-åringen fra New Hampshire satte opp en voldsom fart fra start, og sprengte hele feltet umiddelbart. Johannes Høsflot Klæbo og Calle Halfvarsson sto forvirret igjen i noen sekunder, men så satte de opp jakten på Ogden.

- Jeg tenkte i hele dag at hvis jeg bare gikk sinnssykt fort, så måtte jeg "bare" være topp fire for å komme til finalen. Det var målet mitt. Jeg måtte betale for det mot slutten, men det var verdt et forsøk, sier Ogden til Dagbladet.

Klæbo vant heatet foran Halfvarsson. Ogden ble nummer fem, og gikk dessverre ikke videre, men han får masse skryt for forsøket:

- Det er det noe av det jævligste jeg har opplevd. Jeg og Klæbo gikk etter ganske fort. Dessverre fikk han ikke noe ut av det, men han er en sterk løper som har imponert meg i dag, sier Halfvarsson til Dagbladet.

- Jeg syns veldig synd på Ben Ogden. Han hadde fortjent å få en billett til finalen. Det var helt enormt. Han er dagens mann, sier Monsen til Dagbladet.

DIREKTE: På direktesendt TV kan ting gå galt, og det fikk NRKs eminente langrennseksperter erfare på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp fra NRK Vis mer

Klæbo var også imponert:

- Det var litt av et forsøk. Det ble gått steinhardt. Jeg vurderte å holde igjen, men jeg fant ut at jeg bare måtte være med. Det var synd det ikke holdt for Ogden, forklarer Klæbo.

- Jeg vet ikke om Ogden hadde noe han skulle rekke, for det gikk fort. Jeg hyller det, det er dritkult, sier Sindre Bjørnestad Skar til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer