Sjokkerer England

England feirer 8-0-seieren over Norge og slakter Ada Hegerberg (26) og lagvenninnene: - Forsvarsspillet til et profesjonelt lag var sjokkerende å se på, sier kommentator i storavis. - Helt rett å være sint, sier Hegerberg.

PINLIG TAP: Ada Hegerberg og Norge fikk bank av England. Foto: Terje Pedersen / NTB
PINLIG TAP: Ada Hegerberg og Norge fikk bank av England. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
  • England - Norge 8-0

BRIGHTON (Dagbladet): Eksperter i fotballens hjemland svinger øksa etter at Norge ble smadret i fotball-EM i går kveld.

- Var Englands knusende seier over Norge spektakulær? Eller var dette noe EM i 2022 ikke trengte? Forsvaret til et profesjonelt lag var sjokkerende å se på, sier Ian Herbert, kommentator i avisa Daily Mail.

FIASKO: Maren Mjelde (t.v.), Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir har hatt bedre dager på jobb. Foto: Terje Pedersen / NTB
FIASKO: Maren Mjelde (t.v.), Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir har hatt bedre dager på jobb. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Herbert satt ringside kampen i Brighton og fulgte opp med en kommentar i natt:

- Tre av forsvarsspillerne som startet, spiller i den engelske ligaen (Maria Thorisdottir, Maren Mjelde og Julie Blakstad). Til sammen fem av spillerne er i denne ligaen. De spiller for Manchester City, Manchester United, Chelsea og Arsenal. Dette er ikke klubber som har for vane å bli banket hver uke.

Herbert fortsetter:

- Hvis du skal lete etter en begrunnelse, så kan noe av det være Julie Blakstad. Hun spilte i forsvar mens hun egentlig er en kantspiller. Men den tekniske mangelen var sjokkerende å se. Norges fysiske form var ikke i nærheten av den fysiske formen til England.

Forsvarsrekka fikk totalslakt også på Dagbladets spillerbørs. Den svake prestasjonen forplantet seg til hele laget.

Uten et forsvar, var keeper Guro Pettersen sjanseløs. Med en midtbane som forsøkte å redde forsvaret, fikk heller ikke angrepsrekka noe å jobbe med.

- Hvorfor ble det sånn? Hva koker dette ned til? spurte Daily Mails kommentator da trener Martin Sjögren kom på pressekonferansen seint i går kveld.

PRESSET: Landslagstrener Martin Sjögren. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRESSET: Landslagstrener Martin Sjögren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Jeg tar alltid ansvaret for resultatet. Kanskje burde vi ha kommet ut på en annen måte enn det vi gjorde, sier Sjögren.

- Men jeg synes vi startet kampen bra. Vi har snakket mye om å spille ballen mer framover. Vi snakket også om hvor England ville angripe, men vi klarte ikke å stenge rommene. Det var derfor vi gjorde et bytte ved pause. Etter kampen kan du alltid si at du burde gjort ting annerledes. Og det er mitt ansvar. Ingenting bør gå tilbake til spillerne.

Daily Express feirer med de engelske spillerne i dag.
Daily Express feirer med de engelske spillerne i dag. Vis mer

BBC slår fast at Norge ble utspilt og utklasset av England. Og papiravisene henger seg på i dag:

- Dette overgikk den villeste drømmen, skriver The Telegraph.

Daily Star jubler med de engelske spillerne i dag.
Daily Star jubler med de engelske spillerne i dag. Vis mer

England er klar for kvartfinalen. Norge og Østerrike skal gjøre opp om den andre kvartfinaleplassen i gruppa. Spørsmålet er hvordan laget skal reise seg etter tidenes utklassing.

- Det er helt rett å være sint, sier Ada Hegerberg.

- Sammen må vi finne ut hvordan vi skal forberede oss til en ny kamp mot Østerrike. Vi har ambisjoner om å gå videre fra gruppa. Men denne kampen var en tøff opplevelse. Vi må ta en pust i bakken og finne ut hva som gikk galt. Vi er nødt til å løfte oss fra dette her, sier hun.

Det norske laget har annonsert et pressetreff klokka 14.00 i dag.

EM-TABELL

England22009-06
Østerrike21012-13
Norge21014-93
Nord-Irland20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer