MONSTERLÅR: Slik så Sverre Lunde Pedersens lår ut etter 10 000-meteren i VM på enkeltdistanser i februar. Foto: Privat (tilsendt av Generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad - med samtykke fra Lunde Pedersen)
MONSTERLÅR: Slik så Sverre Lunde Pedersens lår ut etter 10 000-meteren i VM på enkeltdistanser i februar. Foto: Privat (tilsendt av Generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad - med samtykke fra Lunde Pedersen)Vis mer

Sjokkerer med monsterlår: - Det er helt sykt. Det er ut av en annen verden!

Lunde Pedersen er i ferd med å bli skøytegigant.

NB! Etter publisering av denne saken ble vi gjort oppmerksomme på at vi har trykket bilder av feil lår. Dagbladet og Norges Skøyteforbund beklager dette.

Oppdatert sak her: Her er de ekte lårene til Sverre Lunde Pedersen.

(Dagbladet): Sverre Lunde Pedersen er hverken like stor fysisk eller merittert som Sven Kramer, men nærmer seg stadig. 22-åringen er i ferd med å bli en gigant på skøyteisen.

Nå viser Norges nye skøytekonge frem sine massive skøytelår.

- Det er monsterlår som jeg kun har sett på kroppsbyggere tidligere. Det viser hvor maskin Sverre er. Neste år blir han uslåelig, sier generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad, til Dagbladet.

- Det er et rått syn. Sverre er maskin. Lårene er anatomisk sett fantastiske. Han har noen muskler og blodårer ut av en annen verden. Det er helt sykt, skryter lagkompis Espen Hvammen.

Bildet er tatt etter 10 000-meteren i VM på enkeltdistanser i februar.

- Da gjorde det veldig vondt, og laktatverdiene var ekstremt høye. Det er vel slik lårene blir når man trener slik vi gjør, forteller Lunde Pedersen til Dagbladet.

Han er mer forsiktig i sine uttalelser enn Lauvstad og Hvammen. I treningshverdagen er han imidlertid ikke forsiktig, hvilket har manifestert seg i hans fryktinngytende lårmuskulatur.

- Verre på 90-tallet Det samme kjennetegnet utøvere som Eskild Ervik og Ådne Søndrål.

- Det er ikke så mange av dagens skøyteløpere som har så store lår lenger. Det var verre på 90-tallet. Vi trener nok annerledes enn man gjorde da, sier Lunde Pedersen.

Også syklistene har enorme lårmuskler, men det er kun banesyklistene som kan måle seg mot skøyteløperne.

- Proffsyklistene har ikke like store lår som oss. De har mer fokus på vekt og kan ikke veie så mye når de skal klatre i fjellene. Men banesyklistene er sikkert i nærheten, tror Lunde Pedersen.

- Kramer blir grisebanket neste år Han har nettopp rundet av en knallsesong med å befeste seg som verdens nest beste både på 1500 og 5000 meter denne sesongen. I tillegg tok han bronse i allround-VM.

Hvis utviklingen fortsetter, kan tidenes beste skøyteløper, Sven Kramer, få det tøft neste sesong.

- Hvis Sven Kramer er smart, bør han legge opp nå. Neste år blir han grisebanket av Sverre Lunde Pedersen, sier Lauvstad.

Fullt så kategorisk er ikke hovedpersonen selv.

- Jeg tror Kramer blir vanskelig å slå neste sesong også, men jeg har aldri vært så nær som jeg er nå. Hvis tendensen fortsetter, kan det bli spennende neste sesong, sier Lunde Pedersen.

- Men Halvor er nordlending og stor i kjeften. Han overdriver nok litt, legger 22-åringen til.

Han beskrives som en maskin av både lagkamerater og skøyteforbundets generalsekretær.

- Han bare banker på og er utrolig dedikert. Han har en rå fysikk og er rå mentalt. Sverre er en maskin. Han kommer til å dominere internasjonal skøytesport i mange år. Det er på tide med en annen ener enn Kramer nå, mener Lauvstad.

IMPONERER: Sverre Lunde Pedersen imponerer både muskulært og prestasjonsmessig. Foto: Håkon Eikesdal
IMPONERER: Sverre Lunde Pedersen imponerer både muskulært og prestasjonsmessig. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer