Sambas brutale varsko til Warholm

Sjokkerer: Samba advarer Warholm

Abderrahman Samba sjokkerte i sesongåpningen og advarer rivalen Karsten Warholm. Verdensrekorden fra 90-tallet som ble sett på som umulig å tangere, kan bli knust når som helst.

SUPERDUELLEN: Karsten Warholm mot Abderrahman Samba er i ferd med å bli en av friidrettens største gigantdueller. Foto: AFP PHOTO / Alain GROSCLAUDE
SUPERDUELLEN: Karsten Warholm mot Abderrahman Samba er i ferd med å bli en av friidrettens største gigantdueller. Foto: AFP PHOTO / Alain GROSCLAUDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm (23) er både regjerende verdens- og europamester på 400 meter hekk.

Selv om sunnmøringen er i ferd med å ta ytterligere steg, er det likevel rivalen Abderrahman Samba (23) som er den største favoritten i Diamond League-stevner denne sesongen og ikke minst i VM i Doha i Qatar.

1995-modellen Samba ble banket av 1996-modellen Warholm da Dimna-gutten i 2017 ble den første europeiske verdensmesteren på 400 meter hekk i dette årtusenet. Forrige sesong tok imidlertid Samba igjen forspranget og spurtet forbi.

Og nå fortsetter den spinnville framgangen for Samba, som sesongåpnet på supertida 47,51 i det asiatiske mesterskapet på hjemmebane i Doha.

Planlegger å knuse verdensrekord

Sambas sesongåpning - med hard trening i kroppen - ga altså en bedre tid enn Warholms personlige rekord, som ble satt da han ble europamester i Berlin i august.

- Folk spør om det er for godt til å være sant, men da vil jeg be folk studere hvordan Samba løper. Se på teknikken hans. Se på fysikken hans. Samba er et supertalent, sier Sambas manager Daniel Wessfeldt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer