Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkert av bunnlag

Erling Braut Haaland hadde en meget stille kveld på jobben da Dortmund gikk på et hjemmetap.

ANONYM: Erling Braut Haaland hadde ikke sin beste kveld på jobben. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay DFL / NTB Scanpix
ANONYM: Erling Braut Haaland hadde ikke sin beste kveld på jobben. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay DFL / NTB Scanpix Vis mer
  • Borussia Dortmund - Mainz 05 0-2 (0-1)

Erling Braut Haaland hadde en svak kamp da Borussia Dortmund gikk på et overraskende tap mot nedrykkstruede Mainz 05. Sistnevnte ligger rett over streken, og dagens seier i Dortmund kommer godt med i kampen om overlevelse.

Gultrøyene måtte tidligere denne uka offisielt gi tapt for ligagullet, ettersom Bayern München gjorde jobben i sin kamp mot Werder Bremen. Dermed har egentlig ikke gultrøyene noe særlig å spille for, med tanke på at de også har sikret Champions League-plass for neste sesong.

Men Haaland var med fra start, noe som pleier å være interessant sett med norske øyne. Han ble benket fra start i den foregående kampen, men avgjorde på overtid etter å ha kommet inn.

19-åring scoret

Første omgang var lenge ganske så sjansefattig, og ingen av lagene var veldig nære scoring den første halvtimen. Men 35 minutter ut i kampen sjokkerte Mainz hjemmelaget Dortmund.

Det var høyreback Baku som slo et meget godt innlegg mot 19 år gamle Jonathan Burkardt, som stanget ballen i nettet.

Dortmund fikk få minutter seinere en god mulighet til å utlikne.

Emre Can fikk muligheten til å heade fra meget nært hold. Han fikk derimot ikke nok kraft i headingen, og keeper reddet forsøket.

Mainz styrte showet

Andre omgang startet ikke noe bedre for gultrøyene. Etter en dobbeltsjanse reddet av Burki, ble en Mainz-spiller felt av Piszczek. Jean-Philippe Mateta var sikker fra ellevemeteren, og satte 2-0 til Mainz.

Dortmund klarte ikke å svare umiddelbart, og Mainz var dessuten farlige på kontringer.

Mens Dortmund slet, var Mainz svært nære å sette 3-0. Det var Jean-Paul Boëtius som fikk et strålende innlegg langs bakken, og måtte bare sette ballen i mål fra rundt fem meter. Han satte den derimot en halv meter over.

Etter den store Mainz-sjansen presset Dortmund noe mer, og Hakimi var nære å sette ballen i nettet på frispark fra rundt 20 meter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!