Sjokkert av RBK-smell: - De ser hjelpeløse ut

Rosenborg i kjempetrøbbel mot Haugesund.

NÅDDE IKKE FRAM: André Hansen er sjanseløs mot Haugesunds Christian Grindheims heading. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
NÅDDE IKKE FRAM: André Hansen er sjanseløs mot Haugesunds Christian Grindheims heading. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer
  • Rosenborg - Haugesund 0-2 etter 88 minutter

LERKENDAL (Dagbladet): 0-1 til pause var en ny kalddusj for Rosenborg-supporterne. Faktisk jublet de bare én gang i første omgang: Det var da Kristiansund utliknet til 2-2 mot erkerivalen Molde.

Rosenborg har hatt det spillemessige overtaket, men har skapt få sjanser.

Haugesund kunne med hell ledet 2-0 til pause. Seks minutter ut i kampen kom Ibrahima Wadji alene med keeper André Hansen. Men RBK-keeperen viste klasse.

Samme Hansen var sjanseløs da Haugesund tok ledelsen på overtid i den første omgangen.

Stølås svingte et frispark inn i boksen, og der ruvet Grindheim høyest i boksen. Veteranen stanget bortelaget i ledelsen, og Rosenborg er i trøbbel igjen.

Etter 60 minutter doblet Haugesund ledelsen. Igjen var det Stølås som var regissøren. Fredrik Pallesen Knudsen var klinisk og stupheadet ballen i mål.

Seks poeng på åtte kamper.

Det er nesten ikke til å tro.

- Rosenborg ligger sist på tabellen og har hatt en forferdelig sesongstart. Det er så mye feil på Lerkendal for øyeblikket. De har riktignok tatt fire poeng på de to siste kampene. Det er totalt uventet at Rosenborg skal slite så mye som de gjør. Det er helt greit at Haugesund leder. De har fått som fortjent, og det er skremmende, sier Kjetil Rekdal i Eurosport-studioet.

Han fortsetter:

- Rosenborg ser hjelpeløse ut. Det er uforståelige. Det skal egentlig ikke gå an.

Det hører med til historien at Bodø/Glimt har utliknet mot Tromsø, og at «Gutan» dermed har tatt over posisjonen som tabelljumbo.

Du kan følge resten av runden i Dagbladet livestudio.