Sjokkert av russisk rival

Johannes Høsflot Klæbo forsøkte å rykke fra i siste bakke før oppløpet, men russiske Aleksandr Terentjev smadret sprintmesteren i den siste bakken

RYKKET FRA: Johannes Høsflot Klæbo måtte seg seg slått på sprinten etter russisk monsterrykk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RYKKET FRA: Johannes Høsflot Klæbo måtte seg seg slått på sprinten etter russisk monsterrykk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA/OSLO (Dagbladet): Det er bare å skrive 26. november 2021 ned i langrennsdagsboka.

For det er ikke ofte Johannes Høsflot Klæbo, som er blitt verdenskjent for Klæbo-klyvet, får smake sin egen medisin i så stor grad som han gjorde i dag.

Klæbo rykket før den siste bakken og hadde en ledelse da alt skulle avgjøres. Men i den lange, tunge motbakken tok Terentjev igjen Klæbo før han løp forbi. Langt forbi. Russeren ga rett og slett nordmannen bank.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Han var kvikk. Jeg gjorde det jeg kunne jeg. Jeg er ikke god nok, og da er det bare å ta til takke med en andreplass, sier Klæbo, som selv beskriver klyvene til russeren som en «Klæbo 2.0».

- Er det du som mangler noe i dag eller er det han som er ekstremt rå på et nivå vi ikke har sett før?

- Det er sikkert en kombinasjon av flere ting. Det han gjør er imponerende. Han virker fryktelig, fryktelig sterk. Jeg og Valnes her har ikke sjans. Jeg skal i hvert fall gi han kamp ved en seinere anledning, sier Klæbo til Dagbladet.

Ukjent

Den russiske 22-åringen, som også tok gull i U23-VM tidligere i år smilte om kapp med sola etter målgang.

Klæbo lo litt selv av det hele:

- Jeg vet ingenting uten om at han gikk fort i U23-VM, innrømmer Klæbo.

- Hvordan føles det da å bli parkert på den måten du gjør i dag? Det skjer ikke ofte?

- Det er brutalt. Er det ikke den ene, så er det den andre russeren, da er det sånn det er. I dag skal jeg være den første til å innrømme at jeg ikke var bedre, sier Klæbo ti Dagbladet.

Nordmannen hadde selv en merkelig dag. Han gikk på en sjeldent taktisk bommert i semifinalen, og sa selv at han rotet uvanlig mye.

KALDT: Den svenske reporteren Petter Östman fikk kjørt seg av Emil Iversen. Video. Løkås/Haarstad og Expressen TV Vis mer

Imponert

Valnes, som sikret tredjeplassen, innrømmer at han ikke fikk med seg så mye i sidesynet opp bakken. Men imponert, det er han.

- Jeg skal ikke gjøre en teknikkanalyse basert på det jeg har sett i sidesynet med 7,3 i laktat. Men det så ut som han bare dro seg fram på et vis. Nei, ufattelig bra, sier Valnes om det russiske monsterrykket.

Valnes forteller at det ble utvekslet noen ord med den russiske bjørnen etter målgang. Men at samtalen fortonet seg enkelt.

- Det var noe «strong man». Sprint. Finish og sånne ting, sier Valnes med glimt i øyet til Dagbladet.

- Jeg er imponert. Vi tapte for en bedre skiløper i dag. Vi har sett Klæbo-klyvet før, men i dag så vi et Tetentjev-klyv, sier sprinttrener Arild Monsen. Sprinttreneren måtte innrømme at han var litt overrasket, selv om han visste at russeren var en av de nye.

Håvard Solås Taugbøl gikk inn til en femteplass.

Emil Iversen ble slått ut allerede i prologen og gikk rett forbi pressesonen etter løpet, før han stakk til skogs.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer