Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkert av russisk VM-kollaps: - Jeg fatter det ikke

Norske håndballjenter forteller.

OVERRASKET ALLE: De polske spillerne jubler etter den overraskende seieren mot storfavoritten Russland. Foto:  Henning Bagger / Scanpix
OVERRASKET ALLE: De polske spillerne jubler etter den overraskende seieren mot storfavoritten Russland. Foto: Henning Bagger / Scanpix Vis mer

• Norge - Montenegro 26-25, se børsen her.

KOLDING (Dagbladet): Flere store skreller preget kvartfinalene i håndball-VM i går. Storfavorittene Russland og Danmark røk på hodet ut av mesterskapet - mot overraskelsene Polen og Romania.

De norske håndballjentene mottok spesielt Russlands nederlag som oppsiktsvekkende.

- Jeg er veldig overrasket. Russland har spilt kjempebra til nå. Jeg fatter ikke hva som har skjedd. Det laget de har nå er jo så bra og burde kunne spille om gullet. Cup er cup, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Smart trener Andre forteller:

- Det var overraskende. Russland var jo finale-favoritter. Polen må ha spilt en kjempekamp, sier målvakt Silje Solberg til Dagbladet.

TATT PÅ SENGA: Både Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal var overrasket over russisk VM-nederlag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TATT PÅ SENGA: Både Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal var overrasket over russisk VM-nederlag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Russland har vært veldig sterke. Dette viser at mange lag kan gjøre det bra. Det virker som Polen har en smart trener (Kim Rasmussen) og et godt forsvar, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Ikke til å tro Bare fire lag står igjen for å kjempe om gullet. Og tre av de fire må sies å være en overraskelse: Polen, Romania og Nederland var ikke blant favorittene før mesterskapet startet.

- Jeg kan ikke tro det som nettopp skjedde, sa Polens danske trener Kim Rasmussen på pressekonferansen etter kampen.

- Du trenger hell, du trenger blod, du trenger målvakter. I dag klarte vi alt, sier Rasmussen.

42 minutter var spilt da Russland ledet for første gang i kampen. 16-15 viste resultattavla - og det ble jevnt hele veien. I siste spilleminutt satte Polen inn vinnermålet som sikret VM-bomba: 21-20.

- Vi må bare gratulere Polen. De fortjente å gå videre, sier Russland-trener Trefilov.

Norge - Romania og Nederland - Polen spilles fredag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media