Sjokkert Bubka vil aksjonere etter dopingpåstander

- For nulltoleranse.

VIL TA TAK: IOC-medlem og stavhopplegende Sergej Bubka er sjokkert over dopingpåstandene mot russiske idrett. Selv er han ukrainsk. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB Scanpix
VIL TA TAK: IOC-medlem og stavhopplegende Sergej Bubka er sjokkert over dopingpåstandene mot russiske idrett. Selv er han ukrainsk. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ukraineren Sergej Bubka sier han er rystet over påstandene om utstrakt dopingmisbruk i russisk idrett. Han sier det er nødvendig å aksjonere mot de kriminelle gjengene som står bak.

Russiske idrettsledere har flere ganger hardnakket nektet for at det er organisert dopingmisbruk det er snakk om. Det hevdet den tyske TV-dokumentaren som tok opp saken.

Friidrettsforbundet i landet mener det er grunn til å gå rettens vei etter de voldsomme påstandene som ble framsatt i det tyske programmet.

Bubka, stavlegenden, som er både visepresident i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og styremedlem i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), sier påstandene og anklagene i det tyske TV-programmet er svært alvorlige.

- Jeg er sjokkert og forstår at det er nødvendig å handle raskt og klart for å beskytte idretten vår, sier ukraineren.

- Jeg er tilhenger av nulltoleranse når det gjelder doping innen idrett. Vi må bare fortsette kampen mot dopingen som er den største trusselen mot idrettsbevegelsen i det 21. århundre, mener Bubka.

Han sier at det gjelder å bekjempe hele nettverket som organiserer dopingen. Det er ikke snakk om enkeltstående tiltak som kan settes i verk i de enkelte land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer