Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkert Bubka vil aksjonere etter dopingpåstander

- For nulltoleranse.

VIL TA TAK: IOC-medlem og stavhopplegende Sergej Bubka er sjokkert over dopingpåstandene mot russiske idrett. Selv er han ukrainsk. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB Scanpix
VIL TA TAK: IOC-medlem og stavhopplegende Sergej Bubka er sjokkert over dopingpåstandene mot russiske idrett. Selv er han ukrainsk. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB Scanpix Vis mer

Ukraineren Sergej Bubka sier han er rystet over påstandene om utstrakt dopingmisbruk i russisk idrett. Han sier det er nødvendig å aksjonere mot de kriminelle gjengene som står bak.

Russiske idrettsledere har flere ganger hardnakket nektet for at det er organisert dopingmisbruk det er snakk om. Det hevdet den tyske TV-dokumentaren som tok opp saken.

Friidrettsforbundet i landet mener det er grunn til å gå rettens vei etter de voldsomme påstandene som ble framsatt i det tyske programmet.

Bubka, stavlegenden, som er både visepresident i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og styremedlem i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), sier påstandene og anklagene i det tyske TV-programmet er svært alvorlige.

- Jeg er sjokkert og forstår at det er nødvendig å handle raskt og klart for å beskytte idretten vår, sier ukraineren.

- Jeg er tilhenger av nulltoleranse når det gjelder doping innen idrett. Vi må bare fortsette kampen mot dopingen som er den største trusselen mot idrettsbevegelsen i det 21. århundre, mener Bubka.

Han sier at det gjelder å bekjempe hele nettverket som organiserer dopingen. Det er ikke snakk om enkeltstående tiltak som kan settes i verk i de enkelte land.

(NTB)