Norge - Russland i håndball-VM

Sjokkert dansk håndballekspert: - På nippet til å bli frastøtende

Europas kanskje mest anerkjente håndballkjenner tar helt av etter Norges Russland-slakt. – De var som en tsunami. Norge kan ikke tape i VM, sier Bent Nyegaard.

HERJET: Nora Mørk og Norge herjet med Russland onsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HERJET: Nora Mørk og Norge herjet med Russland onsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han har vært med i topphåndballen som trener og TV 2 Danmark-ekspert i flere tiår. Når Nygaard snakker, er det lurt å lytte.

- Jeg er faktisk stadig vekk litt i sjokk, sier Nyegaard nesten halvannen time etter kampslutt da Norge slo Russland hele 34-17 onsdag.

- Det var så suverent, så klinisk, så sublimt. Det var nesten på nippet til å bli frastøtende, sier Nyegaard til NTB.

- Norge har jo det Danmark ikke har, nemlig føtter. De norske spillerne er så raske og flinke til å skifte retning. Og i tillegg har spillere som Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk også et blikk som går begge veier.

SJOKKERT: Bent Nyegaard. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SJOKKERT: Bent Nyegaard. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

En vegg

- Katrine Lunde hadde nær 60 i redningsprosent, men det var jo nesten ikke store redninger. Det var et norsk forsvar som helt nektet russerne å skyte med kvalitet.

Oppvisningen kom i kamp sju, og det imponerer dansken.

- At Norge kunne prestere på dette nivået så sent i turneringen, er sterkt. De utelukket jo russerne helt fra å skape en fysisk kamp fordi de var hurtigere i tankerekken i angrep. Og så gjorde Norge nesten ikke feil, sier Nyegaard og rister litt på hodet.

Sikker vinner

- Kan Norge tape i semifinale og finale?

- Nei, Norge kan ikke tape for Nederland i semifinalen. Jeg tror også det blir Frankrike i finalen. Etter det jeg så av Norge i dag (kvartfinale), så sier det oppe i mitt hode: Det blir ikke noe semifinale eller finale i VM: Det blir to oppvisningskamper for Norge, sier Nyegaard.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer