Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkert etter disken i Drammen: - Har sett tv-bildene

Nilsson forstår fremdeles ikke juryens avgjørelse.

(Dagbladet): For en uke siden jublet Stina Nilsson (22) for det hun trodde var en tredjeplass på sprinten i Drammen, men plutselig så hun på lystavlen at hun var disket av FIS-juryen.

Nå forteller det svenske skihåpet at hun fremdeles ikke forstår avgjørelsen. En avgjørelse som gjør at hun tapte viktige poeng i sammenlagtkonkurransen mot Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla, som ligger på plassene bak henne i sprintcupen.

- På de tv-bildene jeg har sett, så man ikke så mye. De ble jeg ikke så mye klokere av. Jeg tror de har sett noen andre bilder, sier Nilsson på spørsmål fra Expressen.

- Kan bli avgjørende Juryen til Det internasjonale skiforbundet mente Nilsson hadde obstruert en konkurrent i finalen sist onsdag. Det gjorde at 22-åringen ble degradert - fra tredje- til sjetteplass.

Det kan innebære at det til slutt blir en norsk kvinne som står øverst på sammenlagtlista når sesongen er over.

- Det kan bli helt avgjørende i sprintcupen sammenlagt. Det er dramatisk, mener NRK-kommentator Jann Post.

Nilsson vil på sin side ikke lage bråk, selv om hun ikke er enig i avgjørelsen.

- Jeg har respektert beslutningen deres og gått videre. Jeg ble ikke forbanna, men jeg ble skuffet, forteller hun.

Favoritt Nilsson forbereder seg nå til sprinten i Stockholm. Der håper hun å gjenskape den gode prestasjonen fra Drammen.

Klarer hun det, vet hun at hun kan vinne. Det har hun bevist gjentatte ganger de siste sesongene. Derfor mener hun ingen bør være overrasket over at hun har best resultater av alle på sprint så langt.

- Jeg synes jeg var en å regne med siden jeg tok sølv på sprinten i (VM i) Falun i fjor. Jeg tror ikke det er noen som hever på øyenbrynet av den grunn. I Drammen løste jeg sprinten veldig fint. Jeg håper på det denne gangen også, forteller Nilsson.