Sjokkert Hareide sier andre får hjelpe Horn

- Veldig skuffet over dømmekraften hans, sier han etter glattcellebesøk nummer to.

TATT PÅ SENGA: Åge Hareide sier han ikke har hatt noe å utsette på Jørgen Horn på eller utenfor banen siden glattcelleepisoden for to måneder siden. Nattas hendelse kunne imidlertid ikke aksepteres, sier Hareide til Dagbladet. 

Foto:ARNT E. FOLVIK
TATT PÅ SENGA: Åge Hareide sier han ikke har hatt noe å utsette på Jørgen Horn på eller utenfor banen siden glattcelleepisoden for to måneder siden. Nattas hendelse kunne imidlertid ikke aksepteres, sier Hareide til Dagbladet. Foto:ARNT E. FOLVIKVis mer

||| (Dagbladet): Åge Hareide var nådeløs med spillerne sine i garderoben etter hjemmetapet mot Aalesund i går, deres niende tap i Tippeligaen denne sesongen.

Han var sint og skuffet i dag også da han uttalte seg om Jørgen Horn, som i ettermiddag sa opp sin kontrakt med umiddelbar virkning etter glattcellebesøket i natt - hans andre på to måneder.

Åge Hareide sier han ble tatt fullstendig på senga da han fikk nyheten i dag tidlig.

- Jeg fikk beskjed av av mine kolleger, og det var et sjokk. Det er egentlig aller mest trist. Vi ville gjerne ta vare på gutten, og hadde håp om at han var ferdig med slike ting etter at han fikk en ny mulighet sist. I en situasjon hvor vi sliter sportslig er slike saker det siste vi trenger, sier han til Dagbladet.

- Hvordan har Horn opptrådt siden den første episoden skjedde i august?

- Han har fungert veldig bra. Han har jobbet godt på trening, og det har ikke vært noe å sette fingeren på verken i kamp eller trening. Men det lå i sakens natur at vi ikke kunne akseptere flere sånne episoder. Vi tilbød ham oppfølging privat, og det var viktig. At vi ga ham tillit da han var skadefri og kunne spille var også en del av det. Det tror jeg Jørgen var takknemlig for, vi fikk det inntrykket. Vi ønsket å legge saken bak oss da, fordi en ung mann kan gjøre feil, og det å havne på glattcelle én gang kunne skjedd oss alle. Men det var helt tydelig at noe slikt ikke kunne aksepteres igjen.

- Han er en kjekk gutt
- Hva slags oppfølging var det dere ga tilbud om?

- Vi har en mental coach som jobber med spillerne om alt det som ligger utenfor fotballen. Vi var veldig opptatt av å bruke ham så mye som mulig, sier Hareide.

Til aftenbladet.no i ettermiddag uttalte den tidligere landslagssjefen at «andre får hjelpe ham».

- Kan du utdype den kommentaren?

- Han må bruke nettverket sitt i forhold til familien, for han er en kjekk gutt. Han trenger bare en stødig hånd og en stødig kurs for å fungere optimalt, det er viktig. Det siste jeg sa til ham var at jeg ikke har noe å utsette på ham som type og fotballspiller. I Viking har han vært fin å ha med å gjøre, og vært en fin gutt på alle måter. Men når sånne ting skjer flere ganger... sånn kan vi ikke ha det, sier Hareide.

Tror Horn kan lykkes
Og legger til:

- Jeg er veldig skuffet over dømmekraften hans her, for han er en høyst oppegående gutt.

- Tror du Horn kan ha en god framtid som fotballspiller likevel?

- Jeg håper det, han er ung og 23 år. Jeg håper han fokuserer på de riktige tingene, for da kan han ha mange gode år foran seg, sier Hareide.

SKUFFET OVER HORNS DØMMEKRAFT: - For han er en veldig oppegående gutt, sier Hareide. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SKUFFET OVER HORNS DØMMEKRAFT: - For han er en veldig oppegående gutt, sier Hareide. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer