Sjokkert Häkkinen

Førere i det nye Formel 1-teamet BAR, Jacques Villeneuve og Ricardo Zonta, var innblandet i tre voldsomme krasj de siste to dagene foran dagens belgiske Grand Prix. Og en sjokkert verdensmester Mika Häkkinen så at medlemmer av BAR-temaet fleipet og lo etterpå.

- De hadde to nye alvorlige krasjer bare i dag, som kunne forårsaket personskader. Direkte etter disse så jeg at en del av team-medlemmene i BAR var i høy stemning, med fleip og latter.

- Jeg er svært skuffet over deres oppførsel, sier Mika Häkkinen.

Den vanligvis fåmælte finnen har nesten aldri kritisert noen i Formel 1-miljøet tidligere, og den harde kritikken fikk støtte av andre seinere på dagen.

Med bare få minutters mellomrom krasjet Jacques Villeneuve og stallkompisen Ricardo Zonta på samme sted i 300 kilometers hastighet.

De krøp begge uskadd fra vrakene. Formel 1-sportens meget strenge sikkerhetskrav gjør at det for tida ikke forekommer alvorlige skader eller dødsulykker i denne sporten.

For Jacques Villeneuve var det den andre krasjen på to dager i 300 kilometers hastighet.

Mika raskest

- Mange hevder at jeg har hatt uflaks i år. Men faktum er at ser en på det jeg var innblandet i, så har jeg hatt veldig mye flaks, sier den tidligere verdensmesteren Jacques Villeneuve.

Hans far Gilles Villeneuve omkom nettopp i kvalifiseringen til Grand Prix i Belgia, i mai i 1982. Men da kjørte man på Zolder-banen som ikke lenger er Formel 1-klar.

  • Raskest i kvalifiseringen: Mika Häkkinen som igjen starter fra pole i dagens VM-løp.