Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sjokkert og sint

Superstjerna Sun Yang (28) raser etter knallhard dom.

UTESTENGT I ÅTTE ÅR: Sun Yang. Foto: NTB Scanpix
UTESTENGT I ÅTTE ÅR: Sun Yang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den kinesiske svømmestjernen Sun Yang (28) er, som Dagbladet skrev tidligere i dag, utestengt i åtte år av Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Det kommer fram i en pressemelding fredag formiddag.

Det betyr at karrieren til svømmestjerna er over hvis dommen står.

- Vi bestemte oss for å anke saken etter at vi fant flere punkter vi mente ikke stemte. Dagens CAS-dom bekrefter vår frykt, sier WADA-direktør Oliver Niggli i en pressemelding.

Sjokkert og sint

Sun Yang skrev en pressemelding på det kinesiske nettstedet Weibo fredag ettermiddag. Han forteller at han ikke kommer til å gi seg uten kamp.

- Jeg mener at jeg er uskyldig. Jeg er sjokkert og sint og kan ikke fatte avgjørelsen til CAS, skriver svømmeren på Weibo.

Sun Yang forteller videre at han kommer til å anke saken til høyesterett i Sveits.

Dette skjedde

Det var i september 2018 at kineseren fikk besøk av dopingkontrollører i sitt eget hjem og avga en blodprøve. Da kontrollørene ville forlate huset oppsto det uenighet, og en av Suns bodyguarder smadret glasset med dopingprøven med en hammer.

Det skal angivelig ha skjedd på direkte ordre fra Sun Yangs mor.

Svømmestjerna ble først frikjent av Det internasjonale svømmeforbundet (FINA), men Verdens Antidopingbyrå (WADA) tok saken til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Sun har vunnet tre OL-gull og er folkehelt i Kina. Til gjengjeld er han upopulær i deler av det internasjonale svømmemiljøet og blant konkurrentene. Da Sun Yang deltok i VM i fjor kom konkurrentene med flere protester underveis i mesterskapet.

Han sonet tre måneders utestengelse for en dopingovertredelse i 2014.

Hele Norges coronakart