- Sjokkert over Argentina

OSAKA (Dagbladet): England - Nigeria 0-0. David Beckham og resten av de engelske landslagsgutta trodde nesten ikke det var sant da de etter kampen fikk høre at Sverige hadde sendt hjem Argentina. - Vi ble sjokkert, sier han.

England- Nigeria i Osaka var ferdigspilt noen minutter før Sverige- Argentina i Miyagi. Beckham & Co. ble nesten målløse da de hørte at Sverige hadde stått imot den søramerikanske fotballstorheten.

- Vi trodde de kom til å vinne gruppa. Men dette var litt av en gruppe. Sverige har gjort det meget bra, sier Beckham om de blågule gruppevinnerne.

For England var det ikke engang nødvendig å spasere seg til åttendedelsfinalen. De avspaserte. Allerede utslåtte Nigeria lot flere nye unggutter slippe til fra start. Blant andre Femi Opabumni som med sine 17 år og 101 dager er en av de yngste VM-spillerne gjennom tidene.

Aldri truet

Derfor ble England aldri alvorlig truet. Laget klarte likevel ikke å bryte en barriere flere har påpekt.

- Vi har ikke scoret mål i åpent spill enda. Det har noen bemerket. I dag var det dårlig, men vi var preget av varmen og fuktigheten. Likevel er vi videre, sier Beckham.

Michael Owen har ikke scoret på fire kamper for England nå. Det er nærmest måltørke for ham.

- Selvsagt hadde jeg likt å score, men det er vanskelig å spille kjempegodt når du vet at det holder med uavgjort for å gå videre, sier Owen.

Han viste likevel i går at toppformen er like om hjørnet. De livsfarlige rykkene med ball var flere ganger nær ved å lykkes.

Glad for Danmark

For Beckham var det i går revnende likegyldig om spillet var middelmådig. England sparte på kreftene i glohete Osaka, og fikk derfor Danmark og kveldskamp istedenfor Senegal og ettermiddagskamp.

- Det passer kanskje vårt spill litt bedre å møte Danmark. Det blir uansett en hard kamp. Men kampen går på kveldstid, og det tror jeg er en fordel for oss, sier Beckham.

Landslagskapteinen var i går opptatt av samhørigheten som nå er skapt i troppen.

- Det har bygd seg opp et spesielt bånd mellom alle spillerne. Ikke bare de elleve som spiller, men hele 23-mannstroppen. Klarer vi å holde på dette, gir det oss enda større muligheter, sier han.

Landslagssjef Sven-Göran Eriksson fikk i pose og sekk i går. Laget hans er videre. Samtidig er hans gamle mamma og pappa hjemme i Torsby fornøyde.

- Det er klart at de er fornøyde. Både Sverige og England er videre. Det kunne ikke bli bedre, sier han.

KRIGER VIDERE: David Beckham og England gjorde ingen overbevisende figur mot Nigeria i går, men er klare for åttendedelsfinalen. Der møter de Danmark, en motstander Becks tror passer England bra.
FRONTER ENGLAND: Denne kvinnen er utvilsomt en barm tilhenger av Englands helter...