Sjokkert over e-post fra Paule

«Hvis nordlendingene tror at dere er så spesielle, er løpet kjørt.»

Knut Bjørklund, leder i Troms idrettskrets, er sjokkert over en e-post han fikk fra idrettspresident Tove Paule i forbindelse med OL-saken.

«Du må ha misforstått hele pakken. Unnskyld, men har vi vært på samme møte? Jeg begynner etter hvert å bli ganske lei alle de tingene man tillegger meg uten substans. Nå må det bli slutt på det! Hvis nordlendingene tror at dere er så spesielle, er løpet kjørt», heter det i e-posten Paule sendte, skriver nordlys.no.

Den korte e-posten er signert «Tove» og ble sendt 27. juni. Idrettspresidenten skal ha forsøkt å kalle tilbake e-posten dagen etter at den ble sendt.

- Stygt

- Dette er stygt. Hun gjør seg selv til talsmann for holdninger jeg hadde håpet ikke eksisterte lenger. Jeg har spurt meg selv er det jeg som er fintfølende?», men det som kommer opp nå, viser det tydelige bildet: Hennes og noen andre sentrale personers syn på folk her nord, tordner Bjørklund.

Kretslederen reagerer også på at han aldri har fått en forklaring på hva Paule mente med e-posten.

- Jeg har møtt henne fire-fem ganger i ettertid. Hun har hatt gjentatte muligheter til å si at Knut, det der var en glipp, det var et sleivspark. Hadde hun gjort det, hadde ikke dette vært noen sak. Da ville jeg ha slettet e-posten, sier Bjørkelund.

- Jeg forventer ikke å måtte motta slikt fra idrettspresidenten, legger han til.

Nordlys skriver at bakgrunnen for e-posten var en pressemelding de nordnorske idrettskretsene kom med samme dag som e-posten ble sendt.


Ville bygge bru

«Idrettspresident Tove Paules uttalelser til Nordlys fredag oppfattes av oss som om hun kan ha misforstått ledermøtets vedtak. I debatten på ledermøtet ønsket ingen saken tilbake til idretten», het det i pressemeldingen.

Tove Paule sier til nordlys.no at meningen med setningen «hvis nordlendingene tror at dere er så spesielle, er løpet kjørt» var ment for å hindre konflikter.

- Den var i prinsippet skrevet for å bygge en bru over den konflikten som har oppstått mellom nord og sør. Vi må jobbe sammen, sier Paule.
(NTB)

SENDTE E-POST:«Hvis nordlendingene tror at dere er så spesielle, er løpet kjørt», heter det i e-posten Paule sendte til Knut Bjørklund.