Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Sjokkert over Henriks skade

BLE SJOKKERTE: Filip og Jakob Ingebrigtsen trodde som Henrik at han skulle klare å gjennomføre sesongen som planlagt. Det endte med låroperasjon i Finland i dag. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
BLE SJOKKERTE: Filip og Jakob Ingebrigtsen trodde som Henrik at han skulle klare å gjennomføre sesongen som planlagt. Det endte med låroperasjon i Finland i dag. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De skulle vært tre blad Ingebrigtsen som satt på podiet under gårsdagens pressekonferanse før Bislett Games, men med eldstebror Henrik nyoperert på et sykehus i finske Åbo, satt bare Filip og Jakob igjen i Oslo.

Det var en uvant opplevelse, selv for den regjerende europamesteren Filip.

- Vi håpet og trodde at han skulle holde, han hadde jo en opptrening og rehabilitering i fjor, og det har gått veldig fint gjennom hele vinteren. Derfor kom dette litt som et sjokk på både oss og Henrik, forteller Filip til Dagbladet.

Seriøst arbeid

Med storebror Henrik ute, står plutselig Filip igjen som løperen alle ser etter på 1500-meteren torsdag. Og ikke minst når det er VM i London i august.

- Det er vel dette som er ulempen med å løpe fort, smiler han, før han skynder seg å legge til:

- Jeg har hele tida hatt som mål å nærme meg ryggen til Henrik, og jeg føler at jeg endelig er på det nivået jeg hører hjemme i forhold til det arbeidet og den seriøsiteten jeg driver idrett på.

Da det ble klart at Henrik Ingebrigtsens sesong går dukken som følge av låroperasjonen, mistet også Filip sin viktigste treningspartner fram mot friidretts- VM.

Treningshjelp

I tillegg til det ekstra presset som kommer med å være eneste Ingebrigtsen på start i London, er det kanskje den største ulempen med Henriks operasjon.

- Ofte så er det sånn at du kan løpe litt fortere på trening uten å bli sliten når du kan bytte på å gjøre jobben på de hardeste øktene. Snittfarten kan bli litt høyere. Det er små marginer, men på den andre siden så kan det være at du holder litt igjen på de rette plassene også. Det kan slå både negativt og positivt ut, men jeg kommer helt klart til å merke at han ikke er der, sier Filip.

Torsdagens 1500 meter på Bislett blir en prøvesmak på hva som venter i London. Uten Henrik ved sin side må Filip stå helt på egne bein.

Savner erfaring

Den tryggheten Henrik representerer i mesterskapssammenheng røyk sammen med Henriks hamstring.

- Den tryggheten og den erfaringen han har inn i mesterskap, den syns jeg har vært god å ha, både i fjor og tidligere år. Å ha han der, som har været med før og har mange år på det nivået, har vært god å ha. Jeg ble på en måte kasta litt inn i det i fjor og har veldig lite erfaring fra dette nivået, sier Filip.

- Sånn sett kan Bislett Games bli en nyttig erfaring å ha med seg før London. Vi har jo konkurrert uavhengig av hverandre før også, så jeg tror jeg skal takle dette fint. Det at det har vært så mye fram og tilbake har også skapt litt uro, så det var egentlig bedre at han tok avgjørelsen nå og ikke rett før VM, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ung komet

Yngstebror Jakob kommer rett fra et rekordløp i amerikanske Eugene til Bislett Games. 16-åringen ble tidenes yngste til å løpe under fire minutter på en engelsk mile, og torsdag skal han løpe den samme distansen på Bislett.

Unggutten skrur ikke akkurat ned forventningene til seg selv før han skal i ilden.

- Erfaringsmessig løper jeg bedre utover i sesongen når jeg har absorbert den treninga jeg har lagt ned i vinter. Jeg er ganske så sikker på at jeg kommer til å løpe fortere. Nå skal jeg ikke si at jeg skal knuse den tida jeg fikk i Eugene, men formen er i hvert fall bedre enn den var da, og jeg har hatt veldig bra treninger i det siste. Du skal ikke se bort fra at jeg løper rundt den tida, sier Jakob til Dagbladet.

- Det blir en ny rekord på torsdag, altså?

- Ja, men nå skal jeg ikke si noe om det før det skjer, men jeg føler jeg er i form til det. Jeg føler meg veldig bra, så det blir gøy på torsdag.

Hele Norges coronakart