Norge blant verdens verstinger på friskmeldt-rapportering

Sjokkert over norske versting-tall

Norge er blant nasjonene i verden med færrest registrerte friskmeldte per smittetilfelle. Kontrastene er enorme mellom Norge og nasjoner som Tyskland, Island og Danmark. Islandsk overlege reagerer på Norges manglende meldingssystem.

FÅ REGISTRERTE FRISKMELDTE: Norge skiller seg svært negativt ut i internasjonal målestokk når det gjelder antall registrerte og bekreftede friskmeldte. Årsaken er et manglende meldingssystem, som majoriteten av de øvrige nasjonene har og som FHI jobber med for å få på plass. Foto: Shutterstock
FÅ REGISTRERTE FRISKMELDTE: Norge skiller seg svært negativt ut i internasjonal målestokk når det gjelder antall registrerte og bekreftede friskmeldte. Årsaken er et manglende meldingssystem, som majoriteten av de øvrige nasjonene har og som FHI jobber med for å få på plass. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge scorer høyt på antall utførte coronatester, men er blant verdens verstinger hva angår registrering av antall friskmeldte.

Av alle landene som har færre bekreftet smittede enn Norge, har hele 99 av de samme nasjonene likevel flere bekreftet friskmeldte - selv om altså de totale smittetallene er vesentlig lavere.

Eksempelvis er 178 av 185 de bekreftet smittede nå offisielt friskmeldt på Færøyene, der 1362 av 1773 er friskmeldt på Island, 4312 av 7695 i Danmark, mens hele 95 200 av 147 065 offisielt er friskmeldt i Tyskland.

I Norge er bare 32 av de 7156 bekreftet smittede blitt registrert som friskmeldte.

- Sjokkerende tall

Det skaper internasjonal forundring.

- Dette er virkelig sjokkerende tall, sier Már Kristjánsson, overlege for det islandske universitetssykehuset Landspítali, når Dagbladet presenterer statistikken for ham.

Bare 0,4 prosent av de bekreftet smittede er registrert som friskmeldte i Norge, mot 64 prosent friskmeldte i Tyskland, 77 prosent på Island, 96 prosent på Færøyene og 56 prosent i Danmark, for å nevne noen.

I Finland er 44 prosent av de bekreftet smittede blitt friskmeldte. I Frankrike er prosenttallet 42, mot 26 prosent i Italia, 70 prosent i Iran, 63 prosent i Sveits, 57 prosent i Brasil og 75 prosent i Sør-Korea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer