- Sjokkert over notat i LSK-garderoben

Lars Bohinen beskylder klubben for uetiske leveregler. Fjørtoft slår tilbake.

(Dagbladet.no): Lillestrøms 2-0-seier i gårsdagens semifinale mot Stabæk har havnet i skyggen av Arild Sundgots viljehands i forkant av det siste målet.

Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen var nådeløs mot Sundgot etter kampen - og dagen derpå går han igjen til angrep på LSKs syn på fair play.

Bohinen hevder flere i Stabæk-leiren reagerte kraftig på et notat som hang i bortegarderoben på Åråsen.

- Det som hang på garderobeveggen i går var sjokkerende. Det var et notat om hvordan LSK kan utnytte reglene mest mulig, sier Bohinen til Dagbladet.no

- Kan du gå i detalj?

- Det handlet om å sparke ballen lengt mulig vekk for å sikre et resultat, hvordan trekke ut tiden og i hvilke tilfeller man skal sparke ballen ut når en spiller ligger nede. Jeg har fått et bra referat fra våre trenere og spillere. Det sier litt om kynismen, og at den er i ferd med å overta fullstendig. Vi befinner oss heldigvis i en annen ende av verdiskalaen enn Lillestrøm, sier Bohinen.

- Strekker ikke reglene

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft marsjerer personlig ned i bortegarderoben, som også brukes av LSKs rekruttlag, når Dagbladet.no konfronterer ham med beskyldningene fra Stabæk-leiren.

TIL ANGREP PÅ LSK: Lars Bohinen hevder det hang et notat i den ene garderoben på Åråsen, hvor det oppfordres til alt annet enn fair play. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
TIL ANGREP PÅ LSK: Lars Bohinen hevder det hang et notat i den ene garderoben på Åråsen, hvor det oppfordres til alt annet enn fair play. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Ifølge Fjørtoft er virkeligheten mer udramatisk enn det Bohinen gir uttrykk for.

- Notatet går på hvor viktig detaljer er. Hvordan unngå kort, hvordan unngå å gli for mye, og hvor viktig det er å stå sammen. Det er ikke snakk om å strekke reglene, sier Fjørtoft til Dagbladet.no.

I korte trekk sammenfatter han notatet i disse punktene:

1. Skliing og knottestørrelse.

2. Dommeren bestemmer når spillet skal stoppes.

3. Unngå unødvendige gule kort ved å løpe inn i hete situasjoner.

4. Bedre avklareringer

5. Holde sammen

- Sjokkert over notat i LSK-garderoben

Det fjerde punktet utdyper han slik:

- Det har ingenting med å trekke ut tiden. Det vi sleit med i slutten av kamper, var at vi ble altfor fintspillende. Mot slutten av kampene må vi få høyere avklareringer for å få ballen unna. Jeg sitter med arket foran meg, det handler ikke om noe ønske om å strekke reglene, sier Fjørtoft.

Han gjengir også et filmsitat nederst på arket:

- «If you mess with me, you mess with all my family.» Det stammer fra en film med Danny DeVito og Arnold Schwarzenegger, hvor Arnold slåss inni en heis, opplyser LSKs filmekspert Jan Åge Fjørtoft.

Forstår ikke Fjørtoft

Uavhengig av Bohinens notat-påstand, kommer de to neppe til å sende hverandre julekort i år. Fjørtoft mener Stabæk-direktøren bare har snakket negativt om LSK siden romerikingene inngikk en samarbeidsavtale med 2. divisjonsklubben Bærum.

- Helt siden vi inngikk samarbeid med Bærum, har han bare pratet dritt. Vi i LSK driter i hva Lars Bohinen mener, sier Fjørtoft.

Bohinen avfeier påstandene som oppspinn.

- Sjokkert over notat i LSK-garderoben

- Det er bare tull. Jeg har ikke pratet dritt om LSK i det hele tatt angående Bærum. Jeg har mine tanker om overlevelsesevnen til et sånt samarbeid, men offentlig har jeg aldri uttalt meg om det. Det han har tilgang til må være intern kommunikasjon med bærumsledere, sier Bohinen til Dagbladet.no.

- Hva tenker du om samarbeidet?

- Det er underlig at de må samarbeide med klubber på andre siden av byen, når de ikke har grep om sitt eget område en gang. Jeg har ikke noe imot LSK selv om de har inngått avtale med Bærum, men vi jobbet lenge med Bærum selv for å få det til. Jeg har mindre forståelse av valget til Bærum enn av valget til LSK. Men dette har ikke noe å gjøre med det som skjedde i går. Jeg skjønner ikke hvorfor han trekker opp dette, sier Bohinen.

- Rydd i egen leir

Han er fortsatt krystallklar på at Sundgot handset med vitende og vilje.

- Jeg ser ikke problemet til Fjørtoft. Han bør rydde opp i egen leir før han går løs på meg.

- Hvordan har forholdet ditt til Fjørtoft vært tidligere?

- Jeg har hatt et helt kurant forhold til Jan Åge. Men når jeg leser avisene i dag, skjønner jeg at noe plager ham. Men hva som gnager ham vet jeg ikke.

Bohinen mener det eksisterer helt andre og sunnere holdninger i Stabæk.

- Vi hadde applaudert hvis Nannskog hadde satt inn et sånt mål og sagt til dommeren at det var hands. Jeg er ikke sikker på om LSK hadde gjort det samme. At de forsvarer seg er skremmende.

- Men de har lagt seg flate nå?

- Nå har de hatt god tid. Det var en helt annen tone i går, sier Bohinen.

PS! På ønske fra Jan Åge Fjørtoft minner vi om følgende: LSK er i cupfinalen!

LEI AV BOHINEN:</B> Jan Åge Fjørtoft mener Lars Bohinen bare har snakket dritt siden LSK inngikk en samarbeidsavtale med Bærum foran nesa på Stabæk.