Slakter forbundenes innsats for smørerne:

Sjokkert over smørernes arbeidsforhold

- Advarslene er ikke verdt papiret de er skrevet på, sier en av Norges mest erfarne skismørere, Ivar Michal Ulekleiv.

HAR EN LANG VEI Å GÅ: Ivar Michal Ulekleiv, her etter å ha smurt hviterussiske Daria Domratsjeva til OL-gull i Sotsji, mener fasilitetene smørerne tilbys internasjonalt er under enhver kritikk. Foto: Privat
HAR EN LANG VEI Å GÅ: Ivar Michal Ulekleiv, her etter å ha smurt hviterussiske Daria Domratsjeva til OL-gull i Sotsji, mener fasilitetene smørerne tilbys internasjonalt er under enhver kritikk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOMBÅS (Dagbladet): Ivar Michal Ulekleiv har vært heltidssmører i 24 år, og er en av Norges mest erfarne menn i smøreboden.

Opp gjennom åra har han smurt ski i alt fra trange kjellerrom til dagens moderne smøretrailere. Han er sjokkert over forholdene som møter smørerne i verdenscupen og i mesterskap.

Ulekleiv mener de internasjonale forbundene har sviktet smørerne. Forbundene svarer at de jobber med saken.

Da Ulekleiv startet på midten av nittitallet, etter sin egen aktive karriere som skiskytter på det norske landslaget, var det også helt uten beskyttelsesutstyr.

- Ja, det var det. Det var ingen som tenkte på masker på den tida der. Vi skulle få fram disse stjernene da vi la fluorpulver og brente det fryktelig sakte. Det osa godt, sier Ulekleiv til Dagbladet.

- Hvor lenge holdt dere på sånn?

- Jeg vet ikke. Da jeg begynte å smøre for rekruttlaget hadde jeg maske. Så til 1995, kanskje? Men dette var veldig enkle masker, så om de tok alt, vet jeg ikke. Jeg vet at det var flere norske smørere på World Cup som ikke brukte maske på den tida. Det betydde ingenting, for det var ikke farlig, liksom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer