Sjokkert Snildal sikret historisk svømmebronse

- Skjønte nesten ikke noe som helst.

HISTORISK PALL: Ikke siden Lene Jensens sølvmedalje i 1978 har en nordmann stått på seierspallen under et svømme-VM i langbane. Ingvild Snildal (t.h.) gjorde slutt på ventetida da hun slo inn til bronsemedalje på 50 meter butterfly. Her er Asker-jenta sammen med gullvinner Marieke Guehrer fra Australia (midten) og sølvvinner Zhou Yafei fra Kina. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
HISTORISK PALL: Ikke siden Lene Jensens sølvmedalje i 1978 har en nordmann stått på seierspallen under et svømme-VM i langbane. Ingvild Snildal (t.h.) gjorde slutt på ventetida da hun slo inn til bronsemedalje på 50 meter butterfly. Her er Asker-jenta sammen med gullvinner Marieke Guehrer fra Australia (midten) og sølvvinner Zhou Yafei fra Kina. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingvild Snildal (20) slo inn til sensasjonell VM-bronse lørdag. Etterpå var svømmekometen i sjokk.Asker-jenta sikret Norge den første VM-medaljen i langbane siden Lene Jensens sølv i 1978.— Jeg er sjokkert over dette og skjønte nesten ikke noe som helst. Det var sykt, sykt jevnt. Men marginene var på min side denne gangen. Innslaget mitt var også bedre enn tidligere i uka.

— Likevel føler jeg at jeg har mer å gå på. Jeg kom ikke opp på min personlige bestetid. Bronsen gir mye selvtillit, og den viser at det nytter også for norske svømmere, sa Snildal til NTB.Etter suksessen i Romas 50-metersbasseng, venter to uker pause fra trening. Da skal Snildal ha ferie.

— Ja, det blir slik nå. Jeg kjente før finalen at jeg var sliten. Men hvor og om jeg reiser noe sted, det vet jeg ikke ennå.

Full satsingMen hun gikk raskt fra sjokk til ren glede. Snildal slapp løs sitt brede glis da medaljen var på plass.Neste gang hun kaster seg i vannet i konkurranse, blir i Stockholm og Berlin.— Bronseplassen gir meg veldig energi og mye lyst til full satsing i årene som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer