Sjokkert

Egil «Drillo» Olsen trodde ikke sine egne øyne.

FORBAUSET: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FORBAUSET: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VM-finalen mellom Frankrike og Argentina utviklet seg til å bli en av tidenes desidert mest innholdsrike VM-finaler i et oppgjør full av vendinger, kontroverser, dramatikk og overraskelser.

Tidligere norsk landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har sett det meste innenfor fotballverden, men i denne VM-finalen måtte han gni seg i øynene gjentatte ganger.

Det startet midtveis i 1. omgang. Drillo var kritisk til at Argentina ble tildelt straffesparket som Lionel Messi ekspederte i mål etter 23 minutter. Det skjedde etter at Ángel Di María gikk i bakken i duell med Ousmane Dembélé.

- Jeg synes den er billig. Hvis det er straffe, skulle det vært mange straffespark, sa Egil «Drillo» Olsen, som kommenterte kampen for NRK Radio.

- At Argentina leder, er helt fortjent, men jeg klarer ikke å si noe annet enn at det straffesparket er billig.

- Håpløst

Han var videre svært overrasket og regelrett nådeløs mot forsvarsspillet, organiseringen og intensiteten i presspillet til Frankrike, som han også har vært tidligere i mesterskapet.

- Utilgivelig, utbrøt Drillo om det franske forsvarsspillet i situasjonen som førte til en stor argentinsk målsjanse etter 17 minutter.

- Det er uforståelig dårlig det Frankrike har fått til i 1. omgang. Jeg blir oppgitt over det håpløse franske forsvarsspillet. Argentina er best i alt, så langt, sa han like før pause.

UVENTET: Lionel Messi settes ut i et ferskt TV-intervju. Video: DirecTV Sports Vis mer

Forbauset: - Bombe

Om den vakre 2-0-scoringen til Argentina - som kom etter en drømmekontring etter 36 minutter - var Drillo begeistret og sa:

- En kontring i ypperste klasse. Der gikk det veldig fort.

Trenerlegenden la til:

- Jeg sa før kampen at jeg var ganske sikker på at ingen av lagene ville vinne med mange mål. Det er faktisk nå i ferd med å skje. Det har vært en merkelig 1. omgang, langt unna det vi hadde forventet.

- Det er vel noe i nærheten av ei bombe at Frankrike ikke har skapt en eneste målsjanse i 1. omgang, konkluderte 80-åringen under NRKs radiosending like før pause.

Drillos tirade mot Frankrike fortsatte i begynnelsen av 2. omgang:

- Det franske forsvarsspillet er håpløst. Det er uforståelig, spør du meg.

Men så skjedde det ingen forutså.

Drillo: - Den store synderen er Messi

Frankrike slo tilbake, først én gang og så to ganger.

0-2 ble til 2-2 i løpet av to spektakulære minutter. Begge scoringene var signert Kylian Mbappé.

- Den store synderen er Lionel Messi. Han mister ballen i en posisjon det ikke er lov å miste ballen. Det er helt uforståelig, freste Drillo etter 2-2-scoringen.

Messi går viralt etter at han kalte nederlandske Wout Weghorst et fjols på TV. Video: TY C Sport Vis mer

I den første ekstraomgangen fortsatte trenerlegenden sin forbauselse over Messis flere balltap:

- Etter at Messi har vært så god så lenge, har han nå gjort flere grove feil. Messi ser ikke pigg ut nå. Han har flere uforståelige ballmiss.

Men så i den andre ekstraomgangen viste Messi sin storhet igjen, og selvfølgelig var det han som satte inn 3-2-scoringen som sendte Argentina til himmels.

- Totalt sett er det veldig fortjent, konkluderte Drillo.

- Jeg mister troa på fotballen

Men dramaet var ikke over, og like før slutt fikk Frankrike straffe etter en hands.

Også den avgjørelsen reagerte den tidligere norske landslagssjefen kraftig på.

- Jeg orker ikke den type hands. Ah... Han har armen i naturlig stilling. Jeg orker ikke det der. Jeg mister troa på fotballen når jeg ser det der, sa Drillo.

Straffesparket satte Frankrikes superstjerne Kylian Mbappe kontant i mål - med sin tredje scoring i VM-finalen. Dermed 3-3, og den spinnville VM-finalen gikk til straffespark-konkurranse.

Der var Argentina sterkest - og kunne til slutt juble for VM-gullet. Lionel Messis karriere er komplett.

Les mer om den spektakulære VM-finalen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer