Raskest i verden - men dropper trolig VM

Sjokkerte: - Dette er bare begynnelsen

Sha’Carri Richardson løp inn til en sensasjonell dobbel under studentmesterskapet i USA.

JUBEL: Sha’Carri Richardson (19) strekker henda i været og jubler for den niende raskeste hundremeteren gjennom historien. Foto: NTB scanpix
JUBEL: Sha’Carri Richardson (19) strekker henda i været og jubler for den niende raskeste hundremeteren gjennom historien. Foto: NTB scanpixVis mer

Det er bare å merke seg navnet: Sha’Carri Richardson.

Mens verdenseliten ser fram til kommende helgs Bislett Games i Oslo, ble det satt tider av topp internasjonal klasse under studentmesterskapet i USA denne helga.

Der tok Richardson pusten fra de fleste. Under 100-meteren i i Texas satte hun ny juniorverdensrekord, ny årsbeste i verden, og selvfølgelig ny skolerekord med sitt løp på 10.75.

19-åringen strakk hendene i været da hun krysset målstreken, men hadde aldri forventet en så god tid.

- Nei, ikke i det hele tatt! Jeg satte ikke et mål for meg selv før løpet, for da begrenser du deg selv. Så lenge du forventer storhet av deg selv, leverer du, sa hun til letsrun.com.

Se løpet her:

Sikter mot OL

Tider som dette dukker ikke ofte opp. Richardsons 100-meter er den raskeste i verden på to år, og den niende raskeste gjennom historien. Den hadde også vært god nok til å ta gull under VM i London for to år siden.

I år er det VM igjen, denne gangen i Doha, Qatar. Der dukker imidlertid trolig ikke Richardsons opp. Hun har ingen umiddelbare planer om å bli proff.

- Jeg fokuserer bare på å springe fortere og fortere. Det er det eneste jeg tenker på, forteller hun til letsrun.com på spørsmål om videre ambisjoner.

- Jeg har alltid vært selvsikker og trodd på mine ferdigheter. Du må tro på deg selv før andre kan tro på deg. Jeg fikk selvtillit av dette, men ikke mer enn jeg hadde fra før, legger hun til.

Treneren hennes, Dennis Shaver, sier til flotrack.org at hovedmålet er OL i Tokyo i 2020.

- Fokus har hele tiden vært å forberede henne til OL. VM i år, som kommer på det tidspunktet det gjør, er ikke noe vi har lagt planer for, og er sannsynligvis ikke noe vi kommer til å legge planer for, sier Shaver.

Richardson stoppet imidlertid ikke med 100-meteren under studentmesterskapet.

Sensasjonell dobbel

Kort tid etter triumfen, var det klart for 200-meter, hvor 19-åringen nok en gang var blant favorittene.

Der måtte hun riktignok ta til takke med 2.-plassen, bare ett hundredel bak Anglerne Annelus. Med tiden 22.17 klokket hun likevel inn til den nest raskeste dobbelen (100 meter og 200 meter) gjennom tidende.

Richardson sier at dette bare er starten:

- Ikke la andre begrensninger stoppe deg. Dette første året på universitetet har vært utrolig, og jeg takker Gud, skolen, støtteapparatet, folk som støtter meg og alle som har tvilt og sagt at det ikke er mulig. Dette er bare begynnelsen på resten av livet mitt og dere er velkommen på reisen, skriver hun på Instagram etter helgas bragd.