Ranheim slo Brann i Eliteserien

Sjokkerte Brann på eget gress

Brann var lenge det beste laget på hjemmebane, men det var Ranheim som scoret kampens eneste mål og stakk av med alle tre poengene søndag.

SCORET: Mads Reginiussen og Ranheim sjokkerte Brann i Bergen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SCORET: Mads Reginiussen og Ranheim sjokkerte Brann i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
  • Brann - Ranheim 0-1

11 minutter ut i 2. omgang kom scoringen som sendte trønderne oppover tabellen, og mannen bak scoringen var Mads Reginiussen. 31-åringen fra Alta fikk servert ballen av Adrià Mateo López, og skal man være litt streng ble det vel scoring på Ranheims første sjanse i kampen.

Da var det ikke rart at de røde hang med hodet etter målet. De lå an til tre sikre poeng, men mistet dem alle.

Reginiussen spilte vegg med Lopez, og alene med Håkon Opdal var 31-åringen sikker. Snakk om effektiv fotball av Ranheim.

I dytten

Scoringen til Mads Reginiussen gjør at Ranheim bare har ett poeng opp til Brann på tabellen. Brann er nummer sju, mens Ranheim er nummer elleve.

I likhet med Ranheim vant Brann komfortabelt i cupen tidligere i uken, og de slo også Tromsø sist helg. De kunne ha fått sin tredje seier på rappen i mai, men slik skulle det ikke gå selv om de var det klart beste laget veldig lenge. De hadde ballen klart mest, men stokket seg i etablert angrep og det ble skapt få farligheter.

- Vi spilte en veldig førsteomgang, men vi maktet ikke å score og det er viktigste, sa Branns trener Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.

Første gang

Ranheim ble nederlagsdømt av mange før sesongen, og de åpnet med tre strake tap. På de tre siste er det derimot blitt sju poeng og det ser straks lysere ut. Søndagens seier i Bergen var klubbens første over Brann noensinne. Ranheim slo Tromsø 5-2 i forrige serierunde og er skikkelig i støtet.

Brann har ikke levd opp til forhåpningene som ble skapt før sesongstart. Mot Ranheim var det lite som varmet. Fem tamme grader i lufta og mange ledige seter på tribunen hjalp heller ikke på.