Sjokkerte City med sin første Premier League-scoring på 1341 dager

Fansen gikk amok da eks Molde-spiller løp fra egen 16-meter.

TOK HELT AV: Stoke-spillerne feiret naturligvis heftig sammen med fansen. Etterpå sto målscoreren og gliste. Foto: Scanpix
TOK HELT AV: Stoke-spillerne feiret naturligvis heftig sammen med fansen. Etterpå sto målscoreren og gliste. Foto: ScanpixVis mer

• Manchester City - Stoke 0-1 (0-0)

(Dagbladet): I sommer hentet eks Manchester City-sjef Mark Hughes lynhurtige Mame Biram Diouf fra tyske Hannover til Stoke.

Etter 58 minutters spill mot den regjerende seriemesteren på Etihad, viste den tidligere Molde-spilleren hvorfor.

I en og samme prestasjon fikk Diouf utløp for sine aller beste kvaliteter. Med en kombinasjon av rå kraft, fart og teknikk, plukket 26-åringen opp ballen like utenfor egen 16-meter, før han startet på mesterstykket av en praktscoring.

Først ble Citys serbiske venstreback Aleksandr Kolarov fullstendig parkert, så lurte han innbytter Fernandinho før kunstmålet ble et faktum da ballen trillet mellom beina på sisteskansen Joe Hart og inn i nettet.

Sjokktap - Det skjedde bare. Jeg bare fortsatte å gå, til slutt endte jeg opp med å score. Det har vært en fantastisk dag for oss. Jeg er veldig fornøyd. Vi har jobbet hardt. Jeg er veldig glad, sier Diouf, som også har en fortid i Manchester United og Blackburn.

I dag var hans første Premier League-mål på 1341 dager nok til å senke City. For Manuel Pellegrinis menn klarte aldri å trenge gjennom bortelagets kompakte forsvar.

Hughes traff perfekt med kampplanen. Den bestod blant annet av en 4-4-2-formasjon, hvor samtlige elleve utvalgte opptrådte svært disiplinert.

Angriperne Diouf og Peter Crouch startet ikke presset før ved buen på egen banehalvdel. Samtidig som City slet stort med å opprette et tilstrekkelig balltempo til å skape problemer for de tilreisende gjestene, gjorde den defensive tilnærmingen sitt til at rommene alltid var både små og få.

Uinspirerte Etter Manchester Citys første kamp for sesongen, 2-0-seieren borte mot Newcastle, snakket Pellegrini om viktigheten av at spillerne hans både var ydmyke og sultne.

I dagens match virket det ikke som om budskapet hadde nådd helt fram.

City-mannskapet var uinspirert, tafattig og blottet for kreativiteten som vanligvis kjennetegner laget.

Et tverrliggertreff fra midtbanesluggeren Yaya Touré på tampen av første omgang var en av få store muligheter de lyseblå klarte å skape i løpet av de 94 spilleminuttene.

STJERNESMELL: Sergio Agüero startet for første gang denne Premier League-sesongen, men likevel tapte City mot Stoke. Foto: Scanpix
STJERNESMELL: Sergio Agüero startet for første gang denne Premier League-sesongen, men likevel tapte City mot Stoke. Foto: Scanpix Vis mer