DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Chelsea-manager Antonio Conte var ikke høy i hatten da målene trillet inn i første omgang. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Chelsea-manager Antonio Conte var ikke høy i hatten da målene trillet inn i første omgang. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League

Sjokkerte Conte: - Det galeste vi kommer til å se denne sesongen

Fikk Cahill utvist etter 14 minutter. Så trillet målene inn. Chelsea hentet seg inn, men tapte 2-3, med ni mann.

Chelsea - Burnley 2-3 (0-3)

(Dagbladet): Antonio Conte (48) og Chelsea var store favoritter da laget tok imot Burnley i serieåpningen. Men allerede etter 14 minutter endret maktbalansen seg fullstendig.

Midtstopper Gary Cahill fikk direkte rødt kort for strak fot i en takling på Steven Defour. Etterpå fulgte Burnley opp med tre mål i første omgang på Stamford Bridge. Conte og publikum trodde knapt det de var vitne til.

Heller ikke i studio til TV 2 - som har rettighetene til Premier League - la de bånd på seg:

- Sannsynligvis er det noe av det galeste vi kommer til å se denne sesongen, erklærte programleder Jan-Henrik Børslid.

Chelsea reduserte ved Alvaro Morata og David Luiz i andre omgang. Sluttresultatet ble dermed 2-3.

- Vi var sløve i perioder, men klarte å holde unna. Vi er fornøyde med resultatet, sier tomålsscorer Sam Vokes.

Heftig diskutert

Utvisningen av Cahill ble heftig diskuert etterpå. TV 2, som ved et scoop har knyttet til seg Mark Clattenburg, slo fast at den tidligere toppdommeren mente det ikke var rødt kort.

BORTEJUBEL: Sam Vokes ble Burnleys store mann med to mål. Foto: NTB Scanpix
BORTEJUBEL: Sam Vokes ble Burnleys store mann med to mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Et uheldig rødt kort. Gult hadde vært bedre, skrev Clattenburg i en tekstmelding.

Med elleve mot ti mann kom scoringene som perler på en snor for Burnley. Først Sam Vokes, så Stephen Ward, deretter Sam Vokes igjen.

Chelsea-spillerne gikk av banen til pipekonsert i pausen.

Kjørte på

I andre omgang kjørte laget på. Alvaro Morata, som kommer fra Real Madrid, ble byttet innpå da en drøy halvtime gjensto. Ti minutter seinere scoret han i debuten, etter et nydelig forarbeid av Willian.

Chelsea så nå muligheten, og scoret igjen - men målet ble avblåst for offside. Og vondt skulle bli til verre: Cesc Fàbregas fikk sitt andre gule kort og fikk marsjordre. Laget måtte dermed avslutte med ni mann.

Utrolig nok reduserte David Luiz til 2-3 rett før slutt. Chelsea presset på, men nærmere kom de ikke.

Forrige sesong ble vest-London-laget seriemester. Denne sesongen er de tippet lenger ned av de fleste ekspertene. Blant annet fordi det skal bli vanskelig for Morata å fylle skoene til Diego Costa.

- Ble avgjørende

Premieren bar bud om at Chelsea ikke er like sterke som i fjor.

- Utvisningen av Cahill ble avgjørende. Å spille resten av kampen med ti og ni mann er ikke lett. Men jeg vil ikke kommentere dommeren. Absolutt ikke, sier Conte.

- Vi prøvde å få et godt resultat. Det var synd at vi ikke klarte det - for andre omgang var veldig god. Morata blir viktig. Og det er viktig at han tar til seg filosofien vår. Jeg syntes han spilte godt med høy intensitet.