Sjokkerte dansker: - Hahahaha

Nicklas Bendtners overgang til F.C. København slo ned som ei bombe i nabolandet.

SYRLIG STIKK: Nicklas Bendtner kommer med syrlig stikk etter klubbyttet. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like før midnatt kom sjokkbeskjeden: Nicklas Bendtner er klar for F.C. København. Dermed er en lang Rosenborg-saga endelig over for dansken, som knapt har trent med trønderne de siste månedene.

Nyheten slo ned som ei bombe også i Danmark, hvor Ekstra Bladet holdt Deadline Day-sending i forbindelse med at overgangsvinduet i flere større ligaer stengte i går kveld.

De tre i studioet i den danske avisa kunne knapt tro Bendtner-nyheten som etter hvert tikket inn, og avisas sportssjef Allan Olsen sparer ikke på kruttet i dag morges:

«Nicklas Bendtner til FCK! Hahahaha» er tittelen hans på en kommentar.

Olsen kaller overgangen «den største danske overgangsbombe i nyere tid», og mener ankomsten er en «granat i Superligaen».

Olsen syns det er kult med Bendtner i FCK, samtidig som han skriver at «vi skal være kritiske». Den danske angriperen har fått en kontrakt på fire måneder, noe som kan tyde på at manager Ståle Solbakken også er i tvil om hva dansken kan levere.

«Uansett hvor kult det er med Nicklas Bendtner, så er risikoen for en gedigen fiasko også til stede», skriver Olsen, som mener Solbakken «tog røven på alle».

- Vil ikke kunne hjelpe

For Solbakken uttalte så seint som 20. august at det ikke var aktuelt med en overgang til FCK for Bendtner.

- Vi kjenner til situasjonen hans, men det er en spiller som akkurat nå ikke vil kunne hjelpe i noen måneder, når man ser på kampsituasjonen hans, sa Solbakken til dansk presse.

Nå har altså pipa fått en annen lyd.

F.C. København ble nevnt som et mulig stoppested for 31-åringen, da den danske storklubben fikk en skade på spissen Dame N'Doye.

Bendtner ble hentet inn i aller siste liten, noe som kan tyde på at det var få andre alternativer som ble sett på som passende for Solbakken.

«Han har handlet resolutt, men kanskje litt desperat», skriver Olsen.

Tror på Solbakken

Danske B.T.s sportssjef, Søren Klæstrup, tror at Bendtner blir en suksess i Superligaen. Han tror også Solbakken er rett mann til å få det beste ut av spissen.

«Hvis jeg skal peke på én mann i hele fotballverden, som kan hjelpe Bendtner på rett vei, så er det FCKs manager», skriver Klæstrup, som mener nordmannen er flink til å håndtere spillertyper som Bendtner.

I likhet med Olsen, mener Klæstrup at overgangen er en gedigen bombe i dansk sammenheng.

«Overgangen er en av de fem mest oppsiktsvekkende overgangene i Superligaens historie», skriver han, og nevner Daniel Agger, Brian Laudrup, Rafael van der Vaart og Jesper Grønkjær som andre store overganger til dansk fotball.

Og Bendtner skaper oppmerksomhet uansett hvor han går, noe som vil gi den danske ligaen mer blest framover. Som Klæstrup skriver:

«Det blir ekstremt.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer