VANT: Julian Alaphilippe vant overasket og vant tempoetappen. Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix
VANT: Julian Alaphilippe vant overasket og vant tempoetappen. Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix Vis mer

Julian Alaphilippe

Sjokkerte favorittene

Alaphilippe med ny etappeseier i Tour de France, og dermed har han fortsatt den gule trøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Drømmesesongen fortsatte for Julian Alaphilippe på den 13. etappen i Tour de France. Den 27,2 kilometer lange tempoetappen kunne vært en kritisk etappe for sammenlagtledelsen til franskmannen, men 27-åringen overrasket nok de fleste med å vinne hele etappen.

Med herlig kjøring i det tekniske og kuperte partiet, tok Alaphilippe føringen fra start og var raskest på de to første mellomtidene. Inn mot mål holdt han farten oppe og tok etappeseieren, 15 sekunder foran Geraint Thomas (Team Ineos).

Store forskjeller

Mens Alaphilippe enkelt beholdt den gule trøya, var det flere sammenlagtryttere som tapte mye tid.

Verst gikk det utover Dan Martin (UAE Team Emirates), Adam Yates (Mitchelton-Scott) og Romain Bardet (AG2R La Mondiale), som alle tapte over to minutter til etappevinner Alaphilippe.

De Gendt best lenge

Standarden ble fort satt på den 13. etappen i årets Tour de France, med Tony Martin (Jumbo-Visma), Chad Haga (Sunweb) og Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step) blant de seks første startende.

Martin hadde ingen ambisjoner om å gjøre det bra og trillet bare gjennom de 27,2 kilometerne, mens både Haga og Asgreen endte høyt oppe på resultatlista. Best av dem var danske Asgreen, som kom i mål på 35:53.

Dansken beholdt ledelsen i halvannen time. Før det hadde både Joey Rosskopf (CCC) og Nelson Oliveira (Movistar) hatt ledelsen underveis uten å kunne slå Asgreen i mål, men Thomas De Gendt (Lotto Soudal) klarte å å beholde ledelsen hele veien til mål.

I mål viste klokka 35:36 for den råsterke belgieren og som dermed hadde ledelsen før sammenlagtrytterne startet.

Van Aert ute av Tour de France

Like før De Gendt gikk i mål, var Wout van Aert på vei mot mål. Belgieren lå an til å ta over ledelsen fra Asgreen med noen små sekunder, men veltet i en sving med rett over én kilometer igjen.

Van Aert tok svingen for skarpt og hektet inn i gjerdet. Han pådro seg et dermed solid kjøttsår på øvre del av det høyre beinet og ble fraktet vekk med ambulanse etter å ha fått behandling på stedet i noen minutter.

Rolig dag for de norske

Som ventet tok de norske rytterne det rolig gjennom tempoetappen.

Alle seks kom seg trygt innenfor maksimaltiden og kom gjennom etappen uten uhell.

Sven Erik Bystrøm var den raskeste av de seks på de 27,2 kilometerne og klokket inn på 38:54.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer