Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte franskmenn hyller Norge og slakter eget lag: - Utrolig. Hjelpeløst. Trist.

Skryter av de norske håndballherrene.

SKUFFET: De franske verdensstjernene var langt nede etter tapet mot Norge. Foto: AFP / ATTILA KISBENEDEK
SKUFFET: De franske verdensstjernene var langt nede etter tapet mot Norge. Foto: AFP / ATTILA KISBENEDEK Vis mer

KRAKOW/OSLO (Dagbladet): Før kampen anslo håndballekspert Bent Svele Norges seierssjanser mot Frankrike som rundt ti prosent. Den franske verdenseneren har dominert håndballverden så mye at en norsk seier virket helt utenkelig.

Derfor mener Gunnar Pettersen at 29-24-triumfen over Frankrike er en større bragd enn da Norges fotballandslag slo Brasil i VM i 1998. Derfor er franskmennene sjokkerte etter at de ble utslått av turneringen av det norske sensasjonslaget.

De franske mediene er tøffe i skildringene av den franske fiaskoen mot Norge og skjuler ikke sin dype fortvilelse.

- Frankrike slo Kroatia, et av verdens beste lag, hele 32-24. Alle trodde at vi ville slå Norge. De har aldri vært i nærheten av en semifinale. Dette var en stor overraskelse, skriver den franske storavisen L'Équipe.

- Det er rett og slett trist. De franske håndballherrene må unnskylde seg etter dette. Det er svarte natta. God natt, skriver nettstedet 20minutes.fr.

- Dette hadde vi ikke forventet. Det er helt utrolig. Norge fikk oss til å se klønete og hjelpeløse ut. Vi må bare bøye seg i støvet for Norges prestasjon. Det er ikke til å tro. Det er et sjokk. Takk for oss, skriver LeMonde.fr.

Norske tårer Frankrikes landslagssjef fortviler også etter ydmykelsen mot Norge.

- Hva som gikk galt? Jeg vet ikke. Alt gikk galt. Vi var ikke i nærheten. Norge tok oss på senga og overrasket oss. De imponerte meg, forklarer Cladues Onesta til L'Équipe.

Kontrastene til de norske reaksjonene kunne knapt ha vært større.

- Jeg sitter her med tårer i øynene, sier tidligere kvinnelandslagstrener Marit Breivik til Dagbladet.

- Dette er så stort. Ikke bare for håndballgutta, men for norsk håndball. Jeg tar av meg hatten for dette laget, sier Breivik.

- Glem Norge - Brasil Tidligere landslagstrener Gunnar Pettersen gråt under TV 3s direktesending da han snakket om håndballguttas eventyrlige prestasjon.

- En ting er å nå en semifinale, men å slå selveste Frankrike i en avgjørende kamp, er helt utrolig. Glem Norge - Brasil i fotball. Brasil hadde ingenting å spille for, sier Gunnar Pettersen med blanke øyne.

Tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin spilte bortekamp mot Tertnes da håndballherrene stod for den historiske bragden, men jublet da hun fikk vite om resultatet.

- Vi fikk høre det over høyttaleren. Det er helt vilt. Det er en vanvittig sterk prestasjon av Norge. Dette er helt enormt, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

- Frankrike er jo en stormakt som har vunnet så mye at de har en tyngde nesten ingen kan måle seg mot. Jeg gleder meg utrolig mye på lagets vegne og gleder meg til fortsettelsen. Dette står det virkelig respekt av. Gratulerer, sier Larvik-stjerna.

- Jeg er målløs TV 2s håndballekspert Randi Gustad lot komplimentene hagle.

- Jeg er målløs. Jeg er rørt. Dette hadde jeg aldri trodd på forhånd. Frankrike hadde presset på seg og dette er en milepæl i norsk idrettshistorie, sier Gustad til Dagbladet.

- Dette er en lagseier. Jeg er dønn imponert. Norge slår Frankrike i håndball, noe som ingen trodde var mulig. Nå kan Norge gå hele veien. De har vist at de kan slå alle, sier Gustad.

EKSTASE: Slike jubelscener har vi kanskje aldri tidligere sett av det norske herrelandslaget i håndball. Foto: AFP / ATTILA KISBENEDEK
EKSTASE: Slike jubelscener har vi kanskje aldri tidligere sett av det norske herrelandslaget i håndball. Foto: AFP / ATTILA KISBENEDEK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media