Sjokkerte franskmenn med overlegen seier på Vincennes

-I dag var Riva Del Sole virkelig pigg og kamplysten. Jeg må si det boblet innvendig, når hun bare dro fra konkurrentene på oppløpet, sa den norske suksesskusken Tom Horpestad etter triumfen i Paris.

Den norskeide travhoppa stilte til start for første gang på koksgrusen på Vincennesbanen i Paris. Dette var også hestens sesongdebut. Men det var slett ikke noe mangel på løp i kroppen, som skulle stoppe henne på veien mot en svært uventet triumf i storløpet Prix De Rouen med en første premie på 50.000 euro.

I alle fall var det uventet for de franske spillerne som ikke spanderte mange euroene på henne. Det gjorde derimot noen få nordmenn og en god del svensker. Jubelen gikk i skandinaviske gloser på Vincennes. Hoppa ga 30 ganger innsatsen tilbake i vinnerspillet.

-Jeg hadde bestemt meg for å ta teten og så slippe til en god konkurrrent. Men hesten var så pigg, at jeg ombestemte meg og valgte å kjøre i tetposisjonen.

Hun var utrolig god i dag. Det var en mektig følelse, da jeg ba om  litt ekstra og hun bare skvatt fra konkurrentene, fortalte Tom Horpestad etter seieren. Han kunne være fornøyd med egen innsats også. Han traff starten perfekt i det kaotiske voltesystemet som benyttes i Frankrike.

Riva Del Sole eies av tre rogalendinger og trenes av den utflyttede rogalendingen Tom Horpestad i Sverige.

Hoppa hadde minst penger på kontoen av hestene som startet i storløpet. Hun vant på kilometertiden 1.14,3 over den lange distansen 2850 meter.

FRANSK GLAMOUR. Riva Del Sole og Tom Horpestad trengte ikke sprutmaske som superhoppa har på dette bildet. Hun bestemte alt i tet og forlot sjokkerte franske konkurrenter. Foto: HESTEGUIDEN.COM
FRANSK GLAMOUR. Riva Del Sole og Tom Horpestad trengte ikke sprutmaske som superhoppa har på dette bildet. Hun bestemte alt i tet og forlot sjokkerte franske konkurrenter. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer