Håndball-VM

Sjokkerte: - Gal

Sparket etter motspiller.

SPARKET UT: Polens keeper Adam Morawski i seieren mot Saudi Arabia. Foto: NTB
SPARKET UT: Polens keeper Adam Morawski i seieren mot Saudi Arabia. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KATOWICE (Dagbladet): Hjemmenasjonen Polen er med videre i håndball-VM etter seier mot Saudi-Arabia mandag. En kamp hvor keeper Adam Morawski kom i søkelyset.

Like før pause reddet han en straffe, men på returen scoret den saudiarabiske spilleren. Morawski ble tilsynelatende illsint, og sparket ut etter spilleren, men uten å treffe.

SITUASJONEN: Det var etter at Hassan Al-Janabi satte straffereturen i mål bak Adam Morawski at episoden skjedde. Foto: NTB
SITUASJONEN: Det var etter at Hassan Al-Janabi satte straffereturen i mål bak Adam Morawski at episoden skjedde. Foto: NTB Vis mer

- Gal

TV 2 Danmarks ekspert Daniel Svensson kaller det et soleklart rødt kort, og noe som burde ført til karantene om han hadde truffet. Han mener dommerne gjorde en soleklar feil med å ikke vise ut Morawski.

- Jeg husker ikke situasjonen, men jeg spiller med hjertet utenpå drakta på banen. Jeg kan bli gal når jeg er ute på banen, forklarer han selv til TV 2 Danmark.

På spørsmål om han sparket etter motstanderen bevisst, svarer han:

- Nei, det tror jeg ikke. Det viktigste for meg er å redde. Noen ganger er det frustrerende å få skudd rett rundt hodet, men det glemmer jeg etter noen sekunder, påpeker han.

NYTT OG EKSOTISK: 21 år gamle Ulrik Berge Eriksson er først og fremst håndballspiller, men noe litt annet og spesielt har opptatt tiden hans de siste månedene. Video: Tiktok/Dagbladet TV Vis mer

Dagbladet har vist situasjonen for Norges keeper Kristian Sæverås. Han ler når han ser den temperamentsfulle polske keeperkollegaen.

- Folk er forskjellige. Jeg forstår han blir irritert når han først redder, men så scores det på returen. Å sparke etter andre er ikke noe man skal gjøre, men så lenge han ikke treffer..., sier Sæverås og trekker litt på det.

Leipzig-keeperen er åpenbart i det mer tilgivende hjørnet enn den danske eksperten.

- Det han gjør der er helt greit i mine øyne. Jeg tror han skjønner at han ikke er i nærheten av å treffe ham, men vil bare få ut irritasjonen sin. Det skal være lov å vise følelser, men innenfor rimelige rammer, sier Sæverås.

- Viktige redninger

Keeperen var sterkt delaktig da han kom inn i Norges snuoperasjon mot Nederland i siste gruppespillskamp.

- Det var en fase hvor det ikke gikk så bra for oss, men vi greide å løse det sammen i andre omgang. Jeg følte det egentlig ikke kom så mange skudd, men hadde noen viktige redninger når det trengs, sier han om tirsdagskvelden.

Torsdag venter Serbia i første kamp i hovedrunden.

- Det virker som et lag som kriger veldig og noen gode skyttere, varsler keeperen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer