Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte med galopp i comeback

Men Steinlager presterte over forventning. 1.17,8 i prøveløp - to år etter.

(Dagbladet.no): Steinlager (10) ble egentlig pensjonert da han haltet over målstreken med alvorlig skade i finalen i Elitloppet i Stockholm for snart to år siden. Men i kveld gjorde  travstjernen et smått sensasjonelt comeback på Færjestad travbane i Karlstad.

Sjelden har et prøveløp samlet slik interesse. Slike comeback i sportens verden gir ikke alltid noe vakkert ettermæle, og Steinlager sjokkerte de mange tilhengere ringside med 50 meter startgalopp.

Andresporet var det verste Steinlager kunne få. Den storvokste hingsten har ikke vært i løp med voltestart siden høsten 2003.

- Ble for ivrig i voltestarten

Men etter at Steinlager fant travet, viste Elitloppsvinneren fra 2005 noe av gammel storhet. Med den svenske kuskechampionen Bjørn Goop som ny kusk vant Steinlager likevel prøveløp i fin stil på 1.17,7 over 2140 meter.

Da viste klokkene 1,15 siste kilometeren og 1,12-fart den siste 500 meteren.

- Han ble for ivrig i voltestarten, men var veldig bra etterpå, sa kusk Bjørn Goop til den svenske tv-kanalen ATG Live etter løpet.

Den nye treneren Olle Goop, som kjørte en annen hest i samme prøveløpet, var også blid etter Steinlagers comeback.  

 COMEBACK KIDS: Eier Knut Olaussen hadde tatt turen fra Ski til Karlstad i kveld. Og han var fornøyd med comeback’et til sin gamle stjerne Steinlager etter snart to års skadefravær. Foto: TRAV24
COMEBACK KIDS: Eier Knut Olaussen hadde tatt turen fra Ski til Karlstad i kveld. Og han var fornøyd med comeback’et til sin gamle stjerne Steinlager etter snart to års skadefravær. Foto: TRAV24 Vis mer

- Dette var positivt, han viste bra styrke, konstaterte travsenioren, som nylig rundet 6500 seire i karrieren.

En annen norskeid travstjerne hos Stall Goop , Thai Tanic (1.09,9/8 millioner kroner) årsdebuterte også på Färjestad i kveld, i et ordinært løp. Thai Tanic vant enkelt på 1.15,0/2100 meter autostart.

- Jättebra, Thai Tanic kjennes bedre forberedt enn på samme tid i fjor, sa kusk Bjørn Goop etter løpet. Olympiatravet i april og Elitloppet i mai er sesongens store mål.

- Starter om få uker

Ifølge Trav- og Galopp-Nytt vurderer Goop-stallen å sende Steinlager ut i ordinært løp allerede om to-tre uker.

Steinlagers eier, den over 80 år gamle Knut Olaussen fra Ski, var blant mange fans som hadde reist til Karlstad for å følge comeback’et få hadde noen tro på etter Steinlagers triste Elitloppssorti i 2006.

Steinlager er svenskfødt, men norske Per Oleg Midtfjeld er treneren og kusken bak alle de 11,8 millionene som rant inn på Olaussens konto før skaden oppsto.

Steinlager har vært en etterspurt avlshingst i Sverige etter at løpsskoene ble hengt på veggen - og der alle trodde de ble hengende.

image: Sjokkerte med galopp i comeback

Trener i vann

Men eieren Knut Olaussen ville gi stjernehesten en ny sjanse i det spesielle vannbassenget som Stall Goop trener ekstraordinære hester med alvorlige problemer.

Nå har Midtfjeld andre hester for Olaussen, men det dukker ikke opp nye Steinlager’e hvert tiår. Og gamletreneren er på ferie i Syden mens Steinlager fikser overskrifter igjen.

I 2005 ble Steinlager første norskeide, norsktrente og norskkuskede hest siden legendariske Rex Rodney og Kjell Håkonsen i 1986 til å vinne Europas mest prestisjetunge sprintløp, Elitloppet.

• Video: Her kan du se Steinlagers store Elitloppsfinale i 2005.

DEN GANG DA: Ett av de største øyeblikk i norsk travsport: Steinlager, kusk og trener Per Oleg Midtfjeld og stallmann Tore Bjørn Diskerud etter at Steinlager har vunnet Elitloppet i 2005. Mandag kveld gjorde 10-åringen comeback i prøveløp for svenske Stall Goop etter nesten to års løpspause.
-BEDRE ENN I FJOR: - Thai Tanic er lenger framme på samme tidspunkt i år, sa en fornøyd kusk Bjørn Goop etter at den norske travstjernen årsdebuterte i flott stil på Færjestad mandag kveld. Her sammen med en annen stjerne, Conny Nobell i trening på Goop-gården ved Karlstad før årsdebuten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media