Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte med NM-gull

Juniorløper slo knockout på seniorene på NM-sprinten.

OVERRASKET: Juniorløpet Ansgar Evensen overrasket fans og kommentatorer da han gjorde dette under NM-sprinten. 19-åringen vant øvelsen, og sammenliknes nå med Petter Northug. Video: NRK / Rødt Kort Vis mer

KONNERUD/OSLO (Dagbladet): Finn-Hågen Krogh mistet finaleplassen etter en hendelse hvor han valgte korridor i semifinalen. I stedet fikk Erik Valnes muligheten til å kjempe om NM-medalje.

Og det var Sindre Bjørnestad Skar som tok kommandoen fra start, men så slo juniorløpet Ansgar Evensen til og slo knockout på resten av finalefeltet.

- Har dere sett på maken?! spurte Torgeir Bjørn på direkten, da Evensen fikk mange meter før oppløpet.

Den ledelsen holdt 19-åring helt inn i mål.

- Jeg er siste års junior. Jeg skjønte egentlig ikke noe, jeg følte det gikk lettere og lettere utover dagen, sier Evensen til NRK etter løpet.

- Det er veldig, veldig morsomt, sier han videre.

VANT: Juniorløpet Ansgar Evensen sjokkerte alle da han knuste konkurrentene, og sikret NM-gullet på sprint. Video: NRK, Foto: NTB Scanpix Vis mer

Evensen vant foran Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum roser innsatsen - og spår en framtidig superløper.

- Det var nok gode odds på han før finalen. Han viser at han er Norges beste akkurat nå. Han er en god mann for framtida, sier Nossum til Dagbladet.

- Hvor god er Evensen?

- Han er nok et av de største talentene på ei stund. Det samme sa vi om Johannes Klæbo for noen år siden, og alle ser hvor god han er blitt. Det er hurtigheten og sprint-egenskapene som er den store styrken, sier Nossum.

Gull til Falla

Maiken Caspersen Falla var overlegen fra start til mål i NM-finalen for kvinner. Hun sikret sitt femte sprintgull med seieren.

- Det betyr så utrolig mye for meg akkurat nå. Jeg har hatt mange NM med stang ut. Jeg har vært syk fire ganger under fire måneder, sier Caspersen Falla til NRK.

OVERRASKET SEG SELV: Maiken Caspersen Falla vant sitt femte NM-gull på sprint. Det hadde hun ikke forventet. Video: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

Hun var kjempenervøs før start og også overrasket over at ingen stilte spørsmål på oppløpet.

- Å gå på et slik oppløp hvor folk kommer fort bak, det pleier jeg aldri å få til, så kom dem ikke. Hva skjedde? Det var gøy, det var kjempegøy, sier Falla.

Ane Appelkvist Stenseth tok NM-sølv og Mathilde Skjærdalen Myhrvold tok NM-bronse.

VANT: Her Maiken Caspersen Falla tar sitt femte NM-gull på sprint! Ane Appelkvist Stenseth ble nummer to og Mathilde Skjærdalen Myhrvold nummer tre under fredagens NM-øvelser på Konnerud. Video: NRK, Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sluknet i finalen

Det var knyttet stor spenning til Kristine Stavås Skistad på NM-sprinten på hjemmebane. Før konkurransen mente sprinteren selv at hun var tilbake i form.

Etter en svak sesongstart, etter hennes store gjennombrudd, var det store spørsmålet hvordan 20-åringen ville framstå. Hun falt blant annet to ganger og røyk ut tidlig på sprinten i Dresden 11. januar, og endte sist i kvartfinale-heatet i Planica 22. desember.

Den korte løypa med mange svinger på Konnerud ble sett på som skreddersydd for Stavås Skistad, som lekte seg videre fra kvartfinalen, og ble nummer to bak Maiken Caspersen Falla i semifinalen.

- Hun har vært en skygge av seg selv i vinter, Stavås Skistad, nå er hun tilbake, mente NRKs Torgeir Bjørn.

Men i finalen ble det veldig tungt for Stavås Skistad, som endte sist.