Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte Norge med OL-sølv i London. I sommer legger han opp

Klarte ikke å kvalifisere seg til OL i Rio.

SLUTT: 
Den norske fekteren Bartosz Piasecki legger opp i sommer.
Foto: Halvor Lea / Olympiatoppen / NTB scanpix
SLUTT: Den norske fekteren Bartosz Piasecki legger opp i sommer. Foto: Halvor Lea / Olympiatoppen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Omtrent ingen visste hvem Bartosz Piasecki var da han kom til OL i London i 2012. Etter mesterskapet var det annerledes. Da kom Piasecki hjem som en helt med et sensasjonelt OL-sølv i bagasjen.

Til Dagbladet uttalte han at han ville ha lagt opp hvis han tok gull.

- Hadde jeg vunnet finalen, ville jeg trolig vært ferdig nå. Da hadde jeg oppnådd det største, sa sølvvinneren.

Realfaglærerens sølv kom som lyn fra klar himmel. Til slutt var det bare venezuelanske Ruben Limardo som kunne tukte nordmannen.

Da han omsider fikk landet etter OL-sølvet, var han klar på at sjansene for OL-gull i Rio de Janeiro var små.

- Jeg oppnådd det beste jeg kunne håpet på. Å prestere bedre en i går blir vanskelig. Det må jo være et OL-gull, men sjansene for å kjempe om det i framtida er svært små, sa Piasecki til Dagbladet.

Siden har vi hørt mindre fra fekteren, men snart er det OL i Rio. Dit kommer imidlertid ikke 29-åringen, som aldri klarte å kvalifisere seg. I stedet legger han opp etter sommerens EM i Polen, melder NRK.

- Jeg satser mot EM, men så er det slutt. Polen er på mange måter mitt annet hjem. Etter det slutter jeg med fekting på konkurransenivå, sier han til NRK.

Piasecki, som tok et sensasjonelt OL-sølv i London i 2012, holder likevel døren litt på gløtt for et comeback til OL i 2020.

- Kanskje jeg finner igjen motivasjonen om noen år, men det er for langt fram, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling