Fekteren Race Imboden sin protest:

Sjokkerte på podiet

Nok en idrettsutøver protesterte mot Donald Trump i lys av skyteepisodene som har preget USA den siste tida.

KNELTE: Race Imboden nektet å stå oppreist under den amerikanske nasjonalsangen. Foto: Jose Sotomayor / Lima 2019 News Services via AP / NTB Scanpix
KNELTE: Race Imboden nektet å stå oppreist under den amerikanske nasjonalsangen. Foto: Jose Sotomayor / Lima 2019 News Services via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump har møtt store protester i sin tid som president i USA - også i idrettsverden. Utøvere innen amerikansk fotball har ved flere anledninger vært frampå for å vise sin misnøye mot Trump.

Det handler ofte om at de hevder at han bidrar til større forskjeller i samfunnet og diskriminerer folkegrupper. For eksempel diskriminering av folk på grunn av hudfarge eller homofili.

Den seineste i rekken er den amerikanske fekteren Race Imboden (26). Under medaljeseremonien etter å ha vunnet lagkonkurranse i et sør- og nordamerikansk mesterskap i fekting valgte Imboden å knele under avspillingen av «The Star-Spangled Banner».

Ut mot Trump

Resten av hans lagkamerater og deres konkurrenter på podiet sto oppreist med hånda på hjertet som man gjerne pleier når nasjonalsangen spilles i en slik sammenheng.

Hendelsen har vekt stor oppsikt verden over, spesielt i USA.

- Vi må etterlyse en endring. Denne uka er jeg stolt av å representere Team USA på panamerikanske lekene, der vi tar gull og bronse. Min stolthet har likevel blitt avkortet på grunn av flere mangler i landet som jeg har så kjært, skrev Imboden på Twitter etter seieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer