Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte rivaler. Så ble han avslørt

Daniel Abt fikk sparken av Audi etter å ha jukset under et virtuelt billøp. Selv hevder han det hele var en spøk.

LEGGER SEG FLAT: Daniel Abt hevder han skulle tulle med konkurrentene. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / NTB Scanpix
LEGGER SEG FLAT: Daniel Abt hevder han skulle tulle med konkurrentene. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den tyske racerføreren Daniel Abt (27) har skapt overskrifter verden over etter at han fikk sparken fra arbeidsgiveren Audi.

Coronapandemien har tvunget mange idretter til å tenke nytt og det er ikke noe unntak i bilsporten. I likhet med f.eks. sjakk har det vært arrangert turneringer over det berømte nettet de siste ukene.

Det var under et slikt virtuelt løp i Formel E-serien at Abt bestemte seg for å la den profesjonelle e-sportutøveren Lorenz Hoerzing kjøre for ham.

Det endte med en oppløftende tredjeplass, etter at Abt selv ikke hadde vært på pallen i noen av de fire foregående løpene.

Hevder det var en spøk

Abt skal ha irritert seg over mange «bugs» (feil) i spillet og krasjet blant annet stadig. Han mener det hele ble uprofesjonelt og hevder at han skulle tulle litt med de andre i det femte løpet i serien.

27-åringen hevder at han filmet hele seansen, med mål om å avsløre spøken i ettertid. Han snakket også åpent om å la Hoerzing kjøre for ham på en stream med over 1000 følgere i forkant.

- Det har aldri vært intensjonen vår å lyve for dere, sier Abt.

Problemet for Abt var at det ble oppdaget før han rakk å legge seg flat. To av de andre førerne, Stoffel Vandoorne og Jean Eric Vergne, ante ugler i mosen, siden Abt plutselig kjørte mye bedre enn tidligere.

- Jeg er veldig skuffet her fordi det var ikke Daniel som kjørte bilen, og han ødela alt. Det er virkelig latterlig, sa Vandoorne via Twich ifølge The Telegraph.

Arrangøren undersøkte dermed IP-adressen til personen som styrte Abts bil, og fant ut at det ikke var Abt som styrte den. Alle førerne skulle delta fra sitt eget hjem.

Abt droppet den digitale pressekonferansen etter løpet hvor de tre beste deltar - kanskje ikke så rart sett i ettertid.

POPULÆR: Alica Schmidt er en av de mest populære friidrettsutøverne i Tyskland, uten å ha de store merittene å skryte av. Video: Eurosport / Puma / @alicasmd Vis mer

Straffet hardt

Selv om det ikke konkurreres om premier i spillet, ble straffen knallhard. Abt ble først sparket ut av Formel E-laget, før han fikk sparken av Audi for opptrinnet.

- I femte runde av Race at Home Challenge 23. mai kjørte ikke Daniel Abt selv verken i kvalifisering eller løp, men han overlot dette til en profesjonell videospiller. Han har bedt om unnskyldning og godtatt diskvalifikasjonen, men integritet, åpenhet og etterlevelse av regler har høyeste prioritet for Audi, og derfor har vi besluttet å suspendere ham med øyeblikkelig virkning, heter det i en uttalelse fra laget, gjengitt av NTB.

Arrangøren ila også Abt en bot på 10.000 euro som skal gå til en veldedig organisasjon.

- Jeg tok det ikke så seriøst som jeg burde. Jeg er spesielt lei meg for dette fordi jeg vet hvor mye arbeid som er lagt i prosjektet fra Formel E-organisasjonen. Jeg er klar over at overtredelsen har en bitter ettersmak, men jeg hadde ingen dårlige intensjoner, sier Abt i en video.

- Det er en smerte som jeg aldri tidligere har kjent i livet, sier han om det å få sparken.

Abt er den mest suksessrike tyske Formel E-føreren, med 10 seire på merittlista.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!