Sjokkerte stjernene: - Helt uvirkelig

20-åringen Håvard Moseby var to fattige tideler fra seieren på lørdagens 15 kilometer under Blinkfestivalen. Det var overraskende for både ham selv og langrennspublikummet.

ANDREPLASS: Håvard Moseby utfordret landslagsløperne under Blinkfestivalen, men fikk drømmen om seier knust med to tideler av Johannes Høsflot Klæbo. Video: Andreas Særsland / Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sandnes/Oslo (Dagbladet): Håvard Moseby tok gull i U23-VM i vinter, men ingen pekte på ham som en av favorittene, eller utfordrerne før lørdagens 15 kilometer under Blinkfestivalen.

Men fra et tidlig startnummer la 20-åringen lista høyt. Til slutt var ungguttens løp så godt at bare Johannes Høsflot Klæbo kunne tukte Team Veidekke-løperen med en vanvittig sisterunde.

Klæbo var ti sekunder bak Moseby ved siste mellomtid, men i mål snek trønder-ekspressen seg foran med knappe to tideler.

- Dette er helt uvirkelig egentlig. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle gå så bra før start i dag. Jeg visste at jeg var i god form etter Lysebotn opp, men at jeg kan gjøre det så bra i en klassisk rulleskiløype er litt sjokkerende, sier Moseby til Dagbladet mens de siste utøverne fortsatt var i løypa.

Men mens Moseby snakket med Dagbladets reportere i Sandnes kom Klæbo i mål. Reaksjonen til unggutten kan du se i videovinduet øverst.

- Det sier jeg meg fornøyd med. Det er gøy, men jeg skulle gjerne ha sett meg selv foran, kommenterer 20-åringen på direkten.

- Store ambisjoner

Kjelsås-løperen tok med seg en individuell bronse og en gullmedalje på stafetten fra U23-VM i Oberwiesenthal i vinter. Men unggutten er ute etter langt edlere sølvtøy senere i karrieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.