Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte TV 2-seerne: Emil «Valhalla» Meek kvalte «Iskrigerne»-profil til svime under poker-NM

TV 2 beklager opptrinnet.

BESVIMTE: Erik Follestad, hockeyekspert i TV 2 og «Iskrigerne»-profil, besvimte da Emil Meek tok grep på ham under TV 2s pokersending fra Dublin. Skjermdump: TV 2 Sportskanalen
BESVIMTE: Erik Follestad, hockeyekspert i TV 2 og «Iskrigerne»-profil, besvimte da Emil Meek tok grep på ham under TV 2s pokersending fra Dublin. Skjermdump: TV 2 Sportskanalen Vis mer

(Dagbladet): Under TV 2 sending fra poker-NM i Dublin i kveld, avholdt kanalen en seerkonkurranse fra pokerstudioet, ledet av sportsankeret Fin Gnatt.

Denne gangen skulle MMA-stjerne Emil Vahalla Meek (28) ta et grep fra kampsporten på «Iskrigerne»-profil Erik Follestad (27). Grepet var et kvelegrep, og deretter skulle seerne gjette hva slags grep Meek utførte.

Meek tok deretter rundt halsen til Follestad med underarmen i et såkalt rear naked choke. Etter at grepet har vart i snaut ti sekunder, får Follestad tydelige problemer. Øynene hans forsvinner bakover før han begynner å riste.

- Erik har det ikke bra nå, bryter programleder Fin Gnatt inn når Follestad åpenbart besvimer.

- Mistet dere meg? spør Follestad foran kamera.

- Så veldig dramatisk ut

Med en gang Meek tok grepet, sa han til Follestad «du må ikke besvime da». Det gjorde imidlertid «Iskrigerne»-profilen, som la opp som ishockey-spiller i fjor.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Follestad eller Meek etter seansen, men begge var åpenbart gode venner etterpå, og har begge lagt ut meldinger på Twitter.

TV 2-programleder Fin Gnatt har allerede beklaget overfor seerne på Twitter. Han gjentar den beklagelsen til Dagbladet.

- Det så veldig dramatisk ut, og kan ikke ha vært noen behagelig seeropplevelse. Det så mer dramatisk ut enn det er. Han fikk spasmeliknende bevegelser, og det så skummelt ut. Jeg var var ikke veldig høy i hatten da, sier Gnatt.

En rekke seere har reagert på Twitter.

Til legesjekk

Han sier de for sikkerhets skyld tok Follestad til en legesjekk etterpå. Follestad, som også er hockeyekspert for TV 2, hadde det helt fint etterpå.

Gnatt sier stuntet ikke var planlagt ytterligere enn at Meek skulle gjøre et grep og at folket skulle gjette.

- Jeg hadde en avtale med Emil at han skulle demonstrere et grep. Vi hadde åpenbart ikke snakket godt nok sammen, og det tar jeg selvkritikk for. Jeg regnet med han bare skulle vise oss det uten å ta i. Han tok det grepet, og det beklager jeg. Det er ikke så stilig for Erik, selv om han tar det veldig sporty, sier TV 2-veteranen.

- Var det legepersonell på stedet?

- Vi hadde ikke gjort klart legepersonalet eller noe slikt. Arrangøren hentet for sikkerhets skyld inn en lege. Erik følte seg fin rett etterpå, selv om han åpenbart ble borte, sier han.

Han har snakket med begge to etter opptrinnet i pokerstudioet.

- De to gutta er gode kamerater. Erik tar det med humør, og Emil føler seg overbevist om at han hadde full kontroll. Med en gang han følte Follestad ble slapp, så slapp Emil. Emil har åpenbart erfaring med det, men det har ikke vi andre.

- Jeg måtte bare beklage det. Det var unødvendig at seerne skulle få den opplevelsen. Jeg skulle helst vært den episoden foruten, men glad for at det ser verre ut enn det er, sier Gnatt til Dagbladet.

Saken oppdateres