- Sjokkerte TV-reporter

Halvor Egner Granerud tar Polen med storm. 26-åringen sørget for sjarmoffensiv overfor kona til polsk TV-reporter. - Absurd og uvirkelig, sier han om situasjonen han befinner seg i.

HYLLES: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB
HYLLES: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Halvor Egner Granerud føler seg tom og utladet. Først vant han Hoppuka fredag, så tok han NM-gull søndag.

Kjøreturen fra Rena til Trondheim søndag kveld måtte han få hjelp av hoppkollega Robin Pedersen til å gjennomføre.

- Det var best for sikkerheten at han kunne kjøre, så jeg kunne slappe av. Nå er det ikke mye gass igjen i kroppen, forteller Granerud til Dagbladet.

Han kan ha godt av en fridag mandag. Hysteriet rundt ham kan best illustreres med denne historien:

GLEDE I HOPPBAKKEN: Eurosport-reporter Kacper Merk (med ryggen til) var over seg da Halvor Egner Granerud ga bort lua si.
GLEDE I HOPPBAKKEN: Eurosport-reporter Kacper Merk (med ryggen til) var over seg da Halvor Egner Granerud ga bort lua si. Vis mer

Da han ble intervjuet av internasjonale medier etter hoppukeseieren i Bischofshofen, oppsto det en spesiell hendelse hos reporteren til Eurosport i Polen.

- Jeg har en kort beskjed fra kona mi. Hun elsker lua di, sa reporteren, Kacper Merk, til Granerud.

Nordmannen var ikke tung å be. Han ga umiddelbart den norske landslagslua til Merk, som kunne overlevere den videre til kona.

- Takk så mye, sa reporteren, som helt tydelig ble satt ut på direkten. Hendelsen har ikke gått upåaktet hen i polske medier gjennom helga.

- Graneruds handling sjokkerte alle, skriver den polske storavisa Super Express.

- Han tok av seg lua og ga den til en sjokkert journalist, heter det videre. Reporterens umiddelbare reaksjon:

- Kjære, lua kommer til deg snart.

JUBEL: Halvor Egner Granerud ble første nordmann på 16 år som vant Hoppuka. Foto: AFP / NTB
JUBEL: Halvor Egner Granerud ble første nordmann på 16 år som vant Hoppuka. Foto: AFP / NTB Vis mer

Super Express bemerker at Granerud ikke bare viser klasse i bakken, men også utenfor. Hopp er nasjonalsport i Polen. At Granerud gir bort lua, er som om Erling Braut Haaland skulle gjort det samme med drakta.

Til Dagbladet sier Granerud:

- Reporteren er en fin fyr og alltid like hyggelig. Lua var ikke til ham, men til kona. Jeg får noen av disse luene. Vi setter pris på at de er med oss på tur. Han er der på hvert renn. Det skulle bare mangle at jeg ikke ga bort en suvenir.

- Han ble satt ut?

- Det er hyggelig, det.

- Du har rukket å fordøye de siste dagene litt. Hvordan har du det nå?

- Jeg har det fint. Jeg har det ordentlig fint. Det var utrolig hyggelig å dra til Rena og møte Hopp-Norge med en gang. Der kunne jeg dele opplevelsen med dem.

TIL TOPPS IGJEN: Halvor Egner Granerud vant NM foran Marius Lindvik (t.v.) og Johann André Forfang. Foto: Geir Olsen / NTB
TIL TOPPS IGJEN: Halvor Egner Granerud vant NM foran Marius Lindvik (t.v.) og Johann André Forfang. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- På pressekonferansen etter hoppukeseieren uttalte du at du håpet å være edru til NM. Hvordan var feiringen?

- Den ble rå. Det ble rett og slett en bra feiring. Vi nøyt hverandres selskap. Glasset var sjeldent tomt.

- Når var du i seng?

- Når jeg var i seng, og når jeg sovnet, er to forskjellige ting. Jeg var kanskje tilbake på rommet rundt 01.30, men jeg sovnet ikke før klokka 06.00.

- Har du klart å ta innover deg at du vant Hoppuka?

- Det hele føles bare absurd. Dette er noe jeg har gjort mange ganger oppi hodet mitt. Når det plutselig skjer på ekte, føles det bare uvirkelig. Det har ikke sunket helt inn ennå. Hvem vet, kanskje gjør det ikke det på noen tidspunkt heller.

NY TRIUMF: Halvor Egner Granerud jublet etter NM-triumfen. Foto: Geir Olsen / NTB
NY TRIUMF: Halvor Egner Granerud jublet etter NM-triumfen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Du har heller aldri vunnet NM-gull tidligere som senior. Hvordan føles det?

- Det er jeg fornøyd med. Jeg er først og fremst veldig imponert over den jobben de gjorde på Rena med å få bakkene i stand. Det har falt enorme mengder med snø. Jeg synes jeg leverte OK hopp, og det er jeg fornøyd med.

- Hvordan angriper du de neste dagene?

- Planen er å ta livet med ro mandag. Så trener jeg normalt tirsdag og onsdag. Vi drar til Zakopane torsdag og rett videre til Japan etterpå. Jeg vil gjøre opp status etter Kulm og se hvor jeg skal legge fokuset resten av vinteren. Akkurat nå er det et lite tomrom. Det store målet for vinteren har allerede gått i boks.

Ski-VM i Planica starter i slutten av februar.

- For meg er det gjevere å vinne verdenscupen enn VM-gull. Hvis jeg skal vinne verdenscupen, må jeg satse alt på det.

Granerud påpeker at skiflygingen i Kulm kan bli nøkkelrenn. Verken Dawid Kubacki eller Anze Lanisek har de beste resultatene i skiflyging.

Granerud ligger på tredjeplass i sammendraget, 134 poeng bak lederen Kubacki. Konkurransene her kan få noe å si for sammendraget.

- Har du fått noen hyggelige gratulasjoner de siste dagene?

- Jeg har fått hilsen fra både nåværende statsminister og tidligere statsminister. Arne Scheie har også sendt melding, forteller Granerud.

- Det har vært veldig mange hyggelige meldinger. Jeg så gjennom siste del i bilen på vei til Trondheim. Du merker veldig stor forskjell på Hoppuka og andre renn med tanke på interessen folk viser. Det er mange som har gledet seg den siste uka, påpeker Granerud.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer