Danmark - Belgia

Sjokkerte verden - så snudde det

Det danske landslaget returnerte til Parken med et smell, men så snudde Belgias store stjerne det hele.

FORTVILET: Det startet bra, men danskene måtte til slutt se seg slått av Belgia. Foto: AP
FORTVILET: Det startet bra, men danskene måtte til slutt se seg slått av Belgia. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Danmark - Belgia 1-2 (1-0)

Det var duket for en følelsesladet festaften i Parken da Danmark returnerte til banen etter den dramatiske hjertestoppen til Christian Eriksen.

Det åpnet på perfekt vis for danskene, som ledet etter bare ett minutt. De danske spillerne kjempet som helter og ledet 1-0 til pause.

I pausen hentet Belgia fram sin største stjerne og Kevin De Bruyne viste sin klasse umiddelbart. Først leverte han en målgivende pasning til Thorgan Hazard, og så tok han saken i egne bein og dunket inn ledermålet for Belgia.

Danmark var centimeter unna en utlikning på slutten, men Braithwaites heading gikk i tverrliggeren. Dermed endte det 2-1 til Belgia.

Danmarks Kasper Schmeichel var stolt av laget sitt etter kampen.

- Alt som er sagt om oss er sant. Vi kjempet til det siste. Vi spilte en flott kamp. Det var ikke nok, og vi var ikke heldige, sa han.

AVGJORDE: Kevin De Bruyne kom inn i pausen og snudde kampen for Belgia. Foto: Reuters
AVGJORDE: Kevin De Bruyne kom inn i pausen og snudde kampen for Belgia. Foto: Reuters Vis mer

- De reddet vennen min

Romelu Lukaku ble kåret til banens beste for Belgia, men var opptatt av å skryte av det danske laget etter kampen.

- Stor respekt til danskene. De bidro til en kamp som var morsom å spille. Jeg sa til dem at jeg respekterer dem som menn. De reddet min venns liv, sa Lukaku til dansk TV3 og fortsatte:

- Karakteren deres i dag var utrolig. Jeg måtte legge følelsene mine til side i første omgang fordi jeg tenkte på Christian. Danmark må fortsette å tro på det og fullføre jobben mot Russland, avslutter stjernespissen.

Belgias trener Roberto Martínez skrøt også av Danmark etter kampen.

- Den danske fansen skapte en fantastisk atmosfære. Vi fikk oss et sjokk i starten. Det tok oss omtrent tjue minutter å komme oss, sa Martinez.

FØLELSER: Romelu Lukaku klemmer Danmarks keeper Kasper Schmeichel. Foto: AFP
FØLELSER: Romelu Lukaku klemmer Danmarks keeper Kasper Schmeichel. Foto: AFP Vis mer

Drømmeåpning

Det var en enorm stemning i Parken lenge før kampstart og etter bare ett minutt tok det seg til nye høyder.

Pierre Emile Højbjerg vant ballen på midtbanen og la ballen videre til Yussuf Poulsen som dunket ballen ned i venstre hjørnet. 1-0 til Danmark.

- For Eriksen, for Danmark, for et øyeblikk! Får vi et vakrere øyeblikk enn dette, utbrøt TV 2s kommentator Espen Ween.

- For sin bror, venn, medmenneske - for livet. En sjeldent vakker scoring. For Christian Eriksen. Det var helt riktig at denne kvelden skulle starte sånn, skrev fotballkommentator Kasper Wikestad på Twitter.

JUBEL: De danske spillerne var i ekstase etter det tidlige ledermålet. Foto: AFP
JUBEL: De danske spillerne var i ekstase etter det tidlige ledermålet. Foto: AFP Vis mer

Det var en helt ellevill start på kampen og Danmark så ut som en rund million i åpningsminuttene. I tillegg til 1-0-scoringen kom Danmark til to fine muligheter rett i etterkant.

Hyllet Eriksen

Etter ti minutter ble kampen som forventet stoppet for å hylle Christian Eriksen. Samtlige 25 000 reiste seg opp og hyllet Christian Eriksen i ett minutt.

- Så er det kanskje sånn i fotball og, at størst av alt er kjærligheten…..for den avsindige energien Danmark spiller med er vel ren kjærlighet til en de elsker, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

RØRENDE: Både spillere og tilskuere stoppet opp i det tiende spilleminutt for å hylle Christian Eriksen i kampen mellom Belgia og Danmark. Video: marcotimmer / Twitter / NTB Vis mer

Danskene spilte med en enorm energi og jaget de belgiske spillerne rundt hele gressmatta i Parken. Det var Danmark for alle pengene den første omgangen. Fansen jublet for hver eneste gjenvinning og hver eneste klarering.

Danmark ledet 1-0 til pause.

- For en omgang Danmark har levert. De har brukt all energien som fansen har gitt dem. Hjulmand har lagt en plan og spillerne har fulgt den perfekt, mente ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Belgia slo tilbake

I pausen byttet Belgia inn deres største stjerne Kevin De Bruyne. Det skulle ganske fort betale seg.

For etter 50 minutter viste Belgia hvorfor de er ranket som verdens beste landslag. Lukaku løp fra det danske forsvarer før han sendte ballen til Kevin De Bruyne.

Han viste ro og bare la ballen elegant på tvers til Thorgan Hazard, som fikk en enkel oppgave med å spasere ballen i det åpne målet. Et kunstangrep av Belgia.

- Der er Danmark helt utspilt, mente Mathisen.

SNAKKIS: Mange har fått med seg at Cristiano Ronaldo fjerna cola-flasker fra podiet under en pressekonferanse i EM. Video: UEFA Vis mer

20 minutter før slutt leverte Belgia et nytt drømmeangrep. Hazard-brødrene kombinerte fint før Eden la ballen videre til De Bruyne. Han klinte til langs bakken og ballen suste forbi Schmeichel i det danske målet.

- Det er så hardt og det er så presist, utbrøt Mathisen.

Rett før slutt fikk Danmark en enorm mulighet til å utlikne. Skov Olsen fant Braithwaite med et strålende innlegg og sistnevnte satt hodet til ballen. Ballen suste bort i krysstanga og ut, til fortvilelse for de over 20 000 danske supporterne i Parken.

- Det er så nære!, mente ekspert Jesper Mathisen.

Nærmere kom i danskene og dermed tok Belgia alle tre poengene i Parken. De er videre, mens Danmark må slå Russland i den siste kampen for å ha et håp om avansement.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer