Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte verdenseliten

Johannes Thingnes Bø stakk etter 600 meter av herrenes fellesstart. Med tre bom totalt vant han likevel rennet.

DUNKET TIL: Johannes Thingnes Bø tråkket til allerede på åpningsrunden og sprengte feltet på herrenes fellestart. Foto:AP Photo/Petr David Josek/NTB Scanpix
DUNKET TIL: Johannes Thingnes Bø tråkket til allerede på åpningsrunden og sprengte feltet på herrenes fellestart. Foto:AP Photo/Petr David Josek/NTB Scanpix Vis mer

Johannes Thingnes Bø fikk muligheten til en revansje mot Emelien Jaquelin som snøt verdens beste skiskytter for gullet på jaktstarten under VM i Anterselva forrige måned.

Nordmannen gikk ut fire sekunder etter Jacquelin ut på siste runde, men viste et enormt tempo på sisterunden gjennom hele rennet og kunne juble for ny seier.

- jeg må gi en stor takk til smøreteamet. Det var en stor seier for de mot franskmennene i dag. Uten dem tror jeg Jacquelin fort hadde vunnet i dag, sier Thingnes Bø etter rennet.

Arnd Peiffer slo Erlend Bjøntegaard og Andrej Pidrusjnij i kampen om tredjeplassen.

Det ble en sterk norsk laginnsats. Bjøntegaard ble nummer 5, Johannes Dale nummer 6, Vetle Sjåstad Christiansen nummer 7, Tarjei Bø nummer 10, mens verdenscupdebutant Sturla Holm Lægreid ble nummer 15.

Sjokkerte

Åpningsrunden av herrenes fellesstarter i skiskyting pleier kun å være en parademarsj inn til første skyting. Det ble ikke tilfelle i Nove Mesto.

Johannes Thingnes Bø er ikke ukjent med å åpne tøft og her overrasket han alle når han bare dunket på og fikk voldsom luke på første runde. Det var bare Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen som var i nærheten av å følge på førsterunden.

- Jeg hørte allerede i første utforbakken at jeg hadde tre meter og da tenkte jeg at vi har veldig gode ski her og jeg føler meg bra, så jeg satte opp tempoet. Jeg tror det var grunnen til at jeg bommet litt før siste skytingen, forklarte Bø i et intervju med IBU vist på NRK etter løpet.

Thingnes Bø skjøt imidlertid en bom både på den første og andre liggende. Den vanvittige farten i sporet, gjorde likevel at Bø var med teten inn til tredje skyting, til tross for to bom mer enn konkurrentene i front.

Igjen måtte Thingnes Bø tåle en bom på sin skyting. Dermed hadde Emelien Jacquelin, Dominik Windisch og Arnd Peiffer et lite forsprang inn til siste skyting.

Jacquelin skjøt fullt, men for første gang fylte også Thingnes Bø og han hadde full kontroll med å hente inn fire sekunder og feie fra franskmannen på siste runden.

Tok innpå

Franskmennene virket å ha en utrolig tung dag glidmessig. Jacquelin skjøt fullt og endte likevel bak Bø, også normalt raske Fourcade og Fillon Maillet tapte masse i sporet, mens Antonin Guigonnat skjøt fullt og endte likevel nesten fire minutter bak på en 26. plass.

Med Martin Fourcades tunge dag i sporet, og en 14. plass i mål, tok også Thingnes Bø et jafs innpå franskmannen i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Før sesongavslutningen er det helt åpent om sammenlagtseieren, ut fra hvilke løp de to utøverne skal stryke til slutt.

Hele Norges coronakart