Lionel Messi

Sjokket: - Hvordan er det mulig!?

I toppkampen mellom Paris Saint-Germain og Lyon ble Lionel Messi (34) byttet ut da hjemmelaget jaktet seieren. Det har fått flere til å reagere.

BYTTET UT: Lionel Messi ble byttet ut av landsmann Mauricio Pochettino da Paris Saint-Germain jaktet scoring på hjemmebane mot Lyon. Foto: Francois Mori / AP / NTB
BYTTET UT: Lionel Messi ble byttet ut av landsmann Mauricio Pochettino da Paris Saint-Germain jaktet scoring på hjemmebane mot Lyon. Foto: Francois Mori / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld var det duket for Lionel Messis debut på hans nye hjemmebane, da PSG tok imot Lyon til toppkamp på Parc des Princes.

Lyon tok ledelsen ved Lucas Paquetá før Neymar utliknet fra straffemerket. Avgjørelsen falt på overtid i den andre omgangen, da den argentinske spissen Mauro Icardi stanget inn 2-1 for pariserne.

Den store snakkisen ble likevel ikke Icardis dramatiske seiersmål, men det som forekom i det 75. minuttet av oppgjøret. Da valgte nemlig PSG-trener Mauricio Pochettino å bytte ut Lionel Messi.

- Skal aldri bytte ut verdens beste

34-åringen hadde da hatt et frispark i tverrliggeren, men virket ikke helt å ha funnet seg til rette på sin nye hjemmebane.

Da hans draktnummer dukket opp på fjerdedommerens tavle, og forsvarsspiller Achraf Hakimi sto klar for å ta hans plass, var det flere som sperret opp øynene.

ADIÓS: Det ble et tårevått farvel for Lionel Messi (34), som nå forlater FC Barcelona etter å ha kommet til klubben som 13-åring. Video: AP / Barca TV Vis mer

En av de som virket å være mest opprørt var Messi selv, som ikke så ut til å ville ta trener Mauricio Pochettino i hånda på vei til benken.

I den argentinske sportsavisa Olé får den tidligere Tottenham-treneren så hatten passer.

- Det er uhørt, uvanlig og uforklarlig, skriver journalisten Leonardo Rodríguez Bruno i sin kommentar om valget om å ta ut Lionel Messi.

- Pochettino tok av Lionel Messi, og forbannelsen ble oppsummert med et ansiktsuttrykk. Du skal aldri bytte ut verdens beste. Aldri, skriver journalisten videre.

Samme avis har også gjort det til et poeng at spillerne på benken, inkludert Leandro Paredes, ikke virket å forstå hvordan Messi kunne byttes ut på stillingen 1-1 mens laget jaktet vinnermålet.

- Vi alle er som Paredes, skriver Rodríguez Bruno på sin Twitter-konto og henviser til det vantro blikket fra PSGs midtbanespiller over å se Messi på benken.

Bildet følger også opp starten av kommentaren fra Rodríguez Bruno der han skriver:

- Hvordan er det mulig å bytte ut Messi!?

«Alt bra, ingen problemer»

I den argentinske avisa Clarín har de gått igjennom kommentarene til Mauricio Pochettino etter kampen.

- Vi vet at vi har gode spillere, og en stall på 35 spillere. Slik er avgjørelsene, først med de som starter, og så de som byttes inn, vi kan ikke være flere enn 11 på banen samtidig, sa Pochettino, ifølge Clarín.

Siden ble Pochettino spurt om hva som skjedde da han og Messi ikke så ut til å være på talefot i det PSGs nummer 30 ble byttet ut.

- Den reaksjonen kom av at jeg spurte hvordan han hadde det, og han svarte «alt bra, ingen problemer». Det var samtalen, sa Pochettino, som har fått Clarín til å spekulere:

STØTTE: Neymar viser sin støtte til Lionel Messi, som ikke har fått ting til å stemme i PSG riktig ennå. Foto: Franck Fife / AFP / NTB
STØTTE: Neymar viser sin støtte til Lionel Messi, som ikke har fått ting til å stemme i PSG riktig ennå. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Vis mer

- Refererer han til den fysiske formen, hvilket ville betydd at han fint kunne ha fortsatt ute på gressteppet? Eller snakket han om at «alt bra» til tross for å ha blitt byttet ut? Det er det bare de som vet, skriver Clarín.

I Olé har man også gjort det til et poeng at da Icardi stanget inn vinnermålet, på overtid, tar det overraskende lang tid før Messi feirer scoringen.

Der flere av lagkameratene på benken kaster seg i armene på hverandre, blir han sittende lenge, før han omsider reiser seg opp og applauderer scoringen. Utover det er det lite glede å se hos 34-åringen.

Lionel Messi har nå vært på banen i tre kamper for PSG. Han spilte hele oppgjøret borte mot Club Brügge i Champions League, som endte 1-1, mens han ble byttet inn mot Stade Reims til sin debut i Ligue 1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer