Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mark Clattenburg

Sjokket: Engelsk toppdommer gir seg i Premier League

Mark Clattenburg skifter beite. 

SLUTTER: Toppdommer Mark Clattenburg (41) har valgt å slutte som dommer i Premier League for å jobbe videre i Saudi-Arabia. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB Scanpix
SLUTTER: Toppdommer Mark Clattenburg (41) har valgt å slutte som dommer i Premier League for å jobbe videre i Saudi-Arabia. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Toppdommer Mark Clattenburg (41) har valgt å slutte som dommer i Premier League for å jobbe videre i Saudi-Arabia. Det melder flere engelske medier, deriblant The Telegraph og BBC.

«Mark er en talentfull dommer som har vært en stor ressurs for det engelske spillet og forhåpentligvis har han vært en inspirasjon for dem som ønsker å begynne å jobbe som dommere. Vi forstår at dette er en spennende mulighet for Mark, samtidig som det viser hvilken status engelske dommere har i fotballen verden rundt», heter det i en uttalelse dommerforeningen PGMOL.

Clattenburg er den mest profilerte og anerkjente dommeren i England, og begynte å dømme i Premier League som 29-åring i 2004.

Han har blant annet ni finalekamper på CV'en. Han dømte blant annet EM-finalen mellom Frankrike og Portugal i sommer, Champions League-finalen mellom Real Madrid og Atletico Madrid, samt FA-cupfinalen mellom Manchester United og Crystal Palace noen uker tidligere.

Dermed ble det som mange fryktet da det tidligere denne måneden ble rapportert at Clattenburg var ønsket som dommer i USA, Kina og Midtøsten.

- Jeg har en kontrakt med Premier League, men jeg må se på den langsiktige strategien. Hvor lenge kan jeg jobbe som dommer? Jeg har vært i Premier League i 12 år. Det har vært noen fantastiske 12 år, sa Clattenburg til The Guardian for en snau måned siden.

Han bedyret også at det ikke handlet om pengene dersom han byttet jobb.

Daily Miror skriver at nyheten har sjokkert Premier League. BBC meldte først at pipeblåseren slutter allerede før neste serierunde som spilles neste helg, men i ettertid har det kommet fram at han blir værende i England ut sesongen. Han vil dømme minst fire ligakamper til, skriver The Guardian.

Like etter annonseringen ble det kjent at Clattenburg holder en pressekonferanse i Saudi-Arabia i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling