Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona slått ut av Champions League av Roma

Sjokket: Roma videre etter sensasjonell snuoperasjon

Snudde 4-1 til 4-4. Videre på bortemålsregelen mot den spanske serielederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barcelona hadde 4-1 i bagasjen fra hjemmekampen på Nou Camp, og de fleste regnet med at oppgjøret i Roma bare ville bli en sjarmøretappe for Lionel Messi og co.

Da verdens øyne var rettet mot Manchester City og deres sjanser for å snu et 3-0 tap for Liverpool, var det i stedet Roma som klarte det tilnærmet umulige.

Med en utrolig snuoperasjon tok laget fra den evige stad seg til semifinalen i Champions League for første gang i klubbens historie.

Tidlig scoring

Hjemmelaget tok grep fra start og allerede etter sju minutter satte Edin Dzeko inn kampens første scoring. Daniele De Rossi fant spissen i bakrommet, og derfra og ut gjorde Dzeko ingen feil. Bosnieren kontrollerte ballen med sitt første touch og fant nettmaskene med det andre. Et håp var tent og laget fra Italias hovedstad ga seg ikke.

De la bort alt av gjestfrihet og kjørte på videre mot Barcelonas mål. Etter 59 minutter sørget lagets kaptein, Daniele De Rossi, for 2-0 på et straffespark og Roma var bare ett mål unna avansement.

Det ble sikret da Kostas Manolas stanget inn 3-0 sju minutter før full tid. Et av tidenes comeback i turneringen var et faktum.

- Det er øyeblikk som dette som gjør det vakkert å leve for disse fargene, sier klubblegenden, Francesco Totti, etter kampen.

Fikk smake egen medisin

I fjorårets Champions League var det Barcelona selv som sto for en av fotballhistoriens mer utrolige snuoperasjoner.

Spanjolene lå under 4-0 for PSG etter det første oppgjøret, men slo brutalt tilbake. En scoring av Sergi Roberto på overtid i den andre kampen sikret 6-1 til Barcelona og akkurat nok til å ta seg videre. Tirsdag fikk den spanske serielederen smake litt av sin egen medisin.

Trekningen av semifinalene er førstkommende fredag. I tillegg til Roma er Liverpool videre i Champions League. Real Madrid og Juventus, og Bayern München og Sevilla skal gjøre opp om de to siste plassene onsdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!