Simone Biles

Sjokkexit for OL-stjerna

Simone Biles er ute av lagfinalen i turn, det bekrefter USA Gymnastics til USA Today.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO/OSLO (Dagbladet): Under lagøvelsen i turn var det flere som hadde store forhåpninger til USA, og favoritten Simone Biles.

Biles er av mange anerkjent som kanskje tidenes beste turner. I løpet av sin karriere har hun tatt fire OL-gull, og kan vise til svimlende 19 VM-gull i turn.

Under den innledende sprangøvelsen var det ikke den vanligvis dominerende Biles som møtte opp. Hun maktet nemlig å bare fullføre halvannen tvist i luften, mens hun egentlig skulle ha fullført to og en halv, melder Washington Post.

Etter å ha slitt med landingen stoppet hun på 13,766 i poeng, som er godt under poengsummen hun vanligvis leverer. Kort tid etter forsvant Biles fra gulvet sammen med en trener.

Biles skal nå være strøket fra de offisielle listene og NBCs kommentatorer skal nå ha uttalt at det ikke skal være en skade på den amerikanske superstjerna.

Grunnen skal angivelig være mentale årsaker, ifølge kommentatorene hos den amerikanske kanalen. De hevder å ha snakket med en av USAs trenere, som skal ha fortalt dette.

Det amerikanske turnforbundet bekrefter på sider at Biles meldte avbud av medisinske årsaker.

- Simone Biles meldte avbud fra mangekampsfinalen grunnet medisinske årsaker. Hun vil bli overvåket for klarering for fremtidige konkurranser, skriver forbundet på sine sider.

Biles skulle også ha konkurrert i skranke, bom og frittstående for USA i lagfinalen.

- Hun mistet seg selv og trakk seg i lufta, sier Discovery-ekspert Sofie Bråten på direkten og fortsetter:

- Jeg er usikker på hvordan dette kommer til å prege henne. Det er bra at hun greide å lande på beina. Det kunne gått mye verre.

IMPONERT: Turner Sofus Heggemsnes beskriver Simone Biles som en av de aller beste i verden. Video: Rødt Kort Vis mer

Ifølge journalisten Rachel Axon returnerte Biles til slutt, men bare for å heie fram lagvenninnene, skal vi tro NBC. De melder nemlig at Biles har meldt forfall etter hoppet.

- Jeg er ok. Jeg jobber bare med noen saker internt som vil ordne seg i løpet av de neste dagene.

Den britiske journalisten Mark Woods skal også ha spurt om man ville se henne tilbake på torsdag og da skal hun ha sagt ja.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer