Sjokkexit i går. Nå står Østberg-rival over

Natalja Neprjajeva har blitt syk, melder NRK.

SYK: Russiske Natalja Neprjajeva står over dagens 10 kilometer i Falun.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SYK: Russiske Natalja Neprjajeva står over dagens 10 kilometer i Falun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingvild Flugstad Østberg leder verdenscupen sammenlagt med 47 poeng ned til nummer to, russiske Natalja Neprjajeva. Og nå ser det se ut som jenta fra Gjøvik får en hjelpende hånd.

I går sjokkerte Neprjajeva på sprinten ved å ryke ut allerede i prologen, og grunnen til det kan ha vært sykdom. For NRK melder i dag at russeren står over dagens 10-kilometer i Falun fordi hun er syk.

Det betyr at Flugstad Østberg får en god mulighet til å øke forspranget, før det hele skal avgjøres på minitouren i Canada neste helg.

- Jeg hørte det akkurat for ett og et halvt minutt siden. Jeg går jo aldri å håper på at noen blir syke, og det er derfor man tar noen poeng kontra noen andre. Samtidig er det en del av gamet å holde seg frisk og gå de verdenscuprennene som trengs for å ta poeng. Jeg får prøve å ta så mange poeng som mulig, uavhengig av hvem som stiller, sier Flugstad Østberg til NRK like før 10 kilometeren.

NORTHUG-HETS: Skiløper Pål Trøan Aune nådde helt til finalen under sprinten i Drammen, men han er kanskje mest kjent som hakkekylling på Petter Northugs Instagram-konto. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

Historisk jevnt

Før helgas renn i Sverige var det bare to fattige poeng som skilte de to duellantene i sammendraget.

Landslagstrener Ole Morten Iversen var før helga uenig i at det var Østberg som da var favoritt.

- Det er Neprjajeva som er favoritt. Vi har ikke gitt opp, men Ingvild må gå opp mot sitt aller beste om hun skal klare det. Det blir spennende å se hvor mye Ingvild har å gå med på slutten her, sa Iversen til Dagbladet.

Mange poeng

I Quebec konkurreres det i enda en fristilssprint, i tillegg til 10 kilometer klassisk fellesstart, før en avsluttende jaktstart i fristil over 10 kilometer.

Det er med andre ord ikke helt ulikt det de går i Falun denne helga, men i Quebec gis det bare halve poeng for rennseire.

I tillegg til de maksimale 150 poengene man kan få for etappeseierne i Canada, gis det 300 poeng til sammenlagtvinneren av minitouren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer