Sjokkfallet som gjør at norske alpinister må begynne på nytt

Svindals fall endrer forutsetningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindals fall i Kitzbühel lørdag gjør at kortene blir delt ut på nytt i alpinsirkuset. Verdenscuplederen er borte for resten av sesongen.

Det gjør at østerrikeren Marcel Hirscher får en ny gyllen mulighet til å vinne den totale verdenscupen for femte gang på rad. Klarer han det, blir han historisk, og det er liten tvil om at Svindals voldsomme fall og ødelagte korsbånd gir østerrikeren en mulighet han ikke kunne drømt om.

Men fortsatt har han både Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen rett bak seg i kampen om den største krystallkula, så ingenting er avgjort, selv om storfavoritten med sju seirer denne sesongen ikke kommer til å få flere.

Da Svindal gikk over ende like etter Hausberg-kanten, ledet han verdenscupen med 107 poeng. Hirscher var på defensiven etter å ha kjørt ut i fredagens kombinasjonsslalåm, der han endte uten poeng. Østerrikeren følte presset.

Står på videre - Vi står på videre. Jeg skal ikke si at «The show must go on», for det blir feil, men vi har et slalåmrenn søndag med Kristoffersen i fokus, sa sportssjefen for alpinistene, Claus J. Ryste, etter sjokkbeskjeden om Svindals korsbånddiagnose lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer